Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

VOLJENOM GRADU Učenici iz “Preradovića” izveli kreativni program

22.11.2018. 18:30
VOLJENOM GRADU  Učenici iz  “Preradovića” izveli kreativni program


Poljana Šime Budinića jutros je bila pretijesna da primi sve prisutne učenike iz Osnovne škole Petra Preradovića koji su se tu  okupili kako bi uoči Dana Grada Zadra, 24. studenoga, održali niz prigodnih aktivnosti, posvećenih svom gradu.
Program je startao ispred crkve sv. Šime i to plesnom točkom u formi  flashmoba, na pjesmu "La bicicleta", kojom su učenici, no i ravnateljica  Stanka Pera-Martinac, koja je također plesala, nastojali skrenuti pozornost na nužnost očuvanja okoliša i čistoću grada Zadra.
Uz Stanku Pera-Martinac učenike je za nastup uvježbavala i učiteljica  glazbene kulture Višnja Klobučar.
Na istoj lokaciji postavljena je i izložba likovnih radova na temu "Zadarski zvonici", a izložene radove učenika od 1. do 8. razreda odabrala je  i postavila školska učiteljica likovne kulture Patricija Pulig.
Nakon plesne točke grupa matematičara pod vodstvom učitelja matematike Darka Petkovića pomoću mjerenja sjene izračunavala je visinu  najpoznatijih zadarskih zvonika da bi nakon njih na scenu ponovo  došao ples.
Pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Višnje Klobučar, školski zbor  i klapa Petrići izveli su najpoznatije pjesme posvećene gradu Zadru od  "Diteta zadarskog" preko "Zadra u srcu mome" do "Sinoć kad san robu  prala".
Učenici vodiči – Jelenin balkon, naziv je radionice koju su osmislili  učenici 7. i 8. razreda pod mentorstvom učiteljice povijesti Anite Miletić,  a koja je svoju završnicu imala u Perivoju kraljice Jelene gdje su mališani  iz 5. razreda bili svojevrsni vodiči kroz spomenuti park jer se s Jeleninog  balkona vide najvažniji spomenici Zadra kao i kontinuitet grada od rimskog doba do danas.