Slivnički branitelji s ponosom se sjećaju svog doprinosa u obrani RH

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Obilježavanje 30. obljetnice obrane Slivnice
Autor: 
U samo svitanje zore, Slivničanima su pristigla dva tenka Hrvatske vojske i četrnaest pripadnika postrojbe Sveti Rok - Lovinac (Lički). Po samom dolasku pomoći malobrojni Hrvatski branitelji sukobili su se s daleko bolje naoružanim i brojnijim neprijateljem kojeg su uspjeli potisnuti iz Slivnice, prisjeća se Predovan
ŽELJKO STANIĆ
Obilježavanje svake godine sa željom da se nikad ne zaboravi

Samo tri dana nakon pokolja u Škabrnji pripadnici istog zloglasnog Kninskog korpusa kojim je u to vrijeme upravljao zločinac Ratko Mladić, a potpomognuti od strane lokalnih četnika, izvršili su napad na mjesto Slivnica, započinje Željko Stanić, jedan od hrvatskih branitelja, u povodu obilježavanja 30. obljetnice obrane Slivnice.
Kako nastavlja Stanić, napad je izvršen nekoliko sati nakon rušenja Masleničkog mosta, tj. oko 08:20 h, 21.11.1991., a isti je započeo iz pravca Zelenog hrasta artiljerijskom pripremom, nakon čega je uslijedio tenkovsko-pješadijski napad preko polja »Medovci« u pravcu dionice ceste Posedarje-Slivnica-Ražanac-Paški most.
- U napadu su malobrojni branitelji Slivnice, pripadnici samostalnog bataljuna Maslenica, od siline granatiranja potisnuti oko jedan kilometar zračne linije sa svojih položaja. Odlučni i hrabri slivnički branitelji, pod okriljem noći i jake kiše vratili su se na svoje prvobitne položaje, gdje su dočekali zoru. U samo svitanje zore, Slivničanima su pristigla dva tenka Hrvatske vojske i četrnaest pripadnika postrojbe Sveti Rok - Lovinac (Lički). Po samom dolasku pomoći malobrojni hrvatski branitelji sukobili su se s daleko bolje naoružanim i brojnijim neprijateljem kojeg su oko 11:30 h uspjeli potisnuti iz Slivnice. Tim potiskivanjem neprijatelja iz Slivnice, hrvatski branitelji uspjeli su spriječiti prodor prema raskrižju Ražanac-Pag-Zadar, jedinoj cestovnoj komunikaciji cijele Dalmacije s ostatkom Hrvatske, prisjeća se Ivica Predovan i nastavlja:
- Izmoreni, izgladnjeli branitelji Slivnice idućeg dana pred sebe su stavili novu zadaću izvukavši iz rubnog zaseoka »Petrovići« dvanaest civila iz Pridrage i Posedarja, od toga troje ranjenih i jedno dijete od šest godina, koje su prethodno zarobili i ranili pripadnici Kninskog korpusa, kazuju Stanić i njegovi suborci ističući da se slivnički branitelji svake godine s ponosom sjećaju svog doprinosa u obrani Republike Hrvatske sa željom da se isti nikad ne zaboravi.

Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)