Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Silovao bivšu djevojku zbog ljubomore?

Autor: Suzana Bandić

21.12.2008. 23:00
Silovao bivšu djevojku zbog ljubomore?


Mladić je navodno silovao godinu dana mlađu djevojku s kojom je bio u vezi zbog ljubomore jer ju je nakon prekida veze vidio s drugim. Zbog činjenice da je riječ o maloljetnicima policija, a niti istražni sudac nisu davali nikakve informacije o ovom događaju
Zbog sumnje da je u subotu navečer silovao godinu dana mlađu djevojku, jučer prijepodne, dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću, priveden je 17-godišnji Zadranin.
Kako su i napadač i žrtva maloljetne osobe, od policije smo službeno dobili tek potvrdu kako je zaprimljena prijava o silovanju.
Međutim, neslužbeno doznajemo kako su se 17-godišnjak i žrtva poznavali od ranije te da su do nedavno bili u jednogodišnjoj vezi. Kobne večeri oni su se, navodno, susreli u jednom noćnom baru na Kolovarama, gdje je došlo do verbalnog sukoba nakon čega su izišli vani, a razlog sukoba je navodno mladićeva ljubomora jer ju je nakon prekida veze vidio s drugim.
Tada je mladić silom, nesretnu djevojku odvukao u obližnje grmlje i silovao. Slučaj je, kako smo saznali, policiji prijavio žrtvin brat.
Sudac Babić je maloljetnika ispitao, a potom pustio na slobodu uz mjere zabrane prilaženja žrtvi ili bilo kakave komunikacije s njom.
Osim toga, s obzirom na to da je riječ o maloljetniku, sudac je donio rješenje o provođenju istrage te otvorio tzv. pripravni postupak zbog sumnje na silovanje, a po njegovu okončanju donijet će se odgovarajuće mjere.