Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Počašćen sam izborom

Autor: Igor Duvnjak

21.12.2012. 23:00
Počašćen sam izborom


Ovo je već četvrta godina zaredom da sam u All Staru. Radujem se tome, pogotovo što je to izbor navijača. Ta revijalna utakmica igra se 2. veljače u Leipzigu i to odmah poslije SP-a – kaže Duvnjak


Domagoj Duvnjak, mladi đakovački rukometni dragulj njemačkog HSV-a, najmlađi u tamošnjem hrvatskom trokutu reprezentativaca s Igorom Vorijem i Blaženkom Lackovićem opet je dobio priznanje uvrštenjem u All Star Team Bundeslige, što će se 2. veljače igrati u Leipzigu s Njemačkom. Ugodno je biti u društvu poput Omeyera, Eggerta, Hansena, Knudsena, Romera, Narcissea, Lijewskog i drugih na paradi na kojoj je igračka krema svjetskog rukometa.
– To je momčad All Star koju biraju navijači na stranici Bundeslige – kaže o pozivu Domagoj Duvnjak. – Naravno, meni je drago, počašćen sam što sam opet izabran. Ovo je već četvrta godina zaredom da sam u All Staru. Radujem se tome, pogotovo što je to izbor navijača. Ta revijalna utakmica igra se 2. veljače u Leipzigu i to odmah poslije Svjetskog prvenstva.
Kontinuitet od četiri uzastopna izbora u elitnu momčad govori sam za sebe?
– Stvarno sam sretan i ponosan što sam već četvrtu godinu u All Star teamu, pogotovo što je riječ o odabiru navijača. Kao klub nismo baš u najboljoj formi, ali ja se osjećam dobro.
Vaš HSV nije blizu vrha Bundeslige?
– Osmi smo na ljestvici što nije baš dobro. Nadam se da ćemo se malo podići gore. Plasirali smo se u četvrtfinale Kupa, prvi smo u skupini u Ligi prvaka. Tu nam inače ide dobro, ali u prvenstvu smo imali stvarno dosta poraza, imamo dosta ozlijeđenih igrača. To nam otežava situaciju, ne možemo trenirati normalno. Krpamo se na treningu i to je sigurno odraz lošije situacije u ligi, ali ja se nadam da ćemo se za drugi dio sezone svi oporaviti, da ćemo svi biti pravi. Cilj nam je biti među prve tri ekipe i da sljedeće sezone opet uđemo u Ligu prvaka.
Domagoj Duvnjak je “živ i zdrav”?
– Imao sam malih problema s koljenom, ali to je sada iza mene. Igram 60 minuta, sretan sam. Naravno da sam malo tužan što nismo u vrhu Bundeslige, ali nadam se da će biti bolje.
Hrvatska sportska javnost s nestrpljenjem čeka na siječanjsko Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj?
– Teško je nešto prognozirati prije prvenstva, ali mi smo već deset godina u samom vrhu svjetskog rukometa. Ja se nadam da će tako i ostati. Valja ići iz utakmice, to ispadne malo dosadno jer se uvijek ponavlja, ali to je tako. Nadam se da neće biti ozlijeđenih igrača, da ćemo svi doći spremni. Za pripreme imamo sedam do osam dana, a potpuno spremni moramo biti za utakmicu osmine finala – zaključuje Domagoj Duvnjak.