Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SUTRA PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH RIBOLOVACA ZADARSKE ŽUPANIJE Ulovili 397,075 kilograma ribe, sipa i liganja

22.12.2020. 09:34


U srijedu 23. prosinca s početkom u 12 sati na zadarskom Vitrenjaku ispred Jedriličarskog kluba Uskok bit će proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije.
Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je težak i odgovoran zadatak – izabrati pobjednike, najuspješnije ribolovce koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.
Nagrađeni će biti trojica najuspješnijih u kategoriji NAJULOV, NAJPOTHVAT, RIBARSKO SRCE te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg zubaca, brancina, podlanice, lice, arbuna i lignje.
Ove su se godine natječaju odazvala 42 natjecatelja. Unatoč koroni, ukupno je ostvaren 51 ulov ukupne težine 379,075 kilograma od čega je 362,9 kilograma bila riba, a 16,175 kilograma su bili glavonošci.
Premda su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.
Za najuspješnije su predviđena su nagrade i priznanja dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu i najveći broj plasmanskih bodova ovog natjecanja čeka i velika nagrada GRAND PRIX. To je VANBRODSKI MOTOR YAMAHA, dar Zadarskog lista, vrijedan 10.421 kunu koji će vjerujemo biti na korist pobjedniku i pomoći mu da ostvaruje još bolje i kvalitetnije ulove.
Za razliku od 16 dosadašnjih ovogodišnje proglašenje najribolovaca proći će u skladu s epidemiološkom situacijom i prema naputcima Stožera. Znači, bez velikog okupljanja, kao što je bilo u godinama prije korone, kada je ovaj događaj okupljao "pola Grada" i veliki broj ljubitelja sportskog ribolova iz Zadarske županije. Neće biti ni velike Fešte od bakalara, ni vina ravnokotarskih vinara, ni druženja uz pjesmu Zorana Jelenkovića… Ali, kad prođe korona, poručuju organizatori, sve propušteno će se nadoknaditi.