Grad Nin u novu godinu ulazi s proračunom od 42 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Ninsko Gradsko vijeće jednoglasno odlučilo
Predloženim izmjenama i dopunama proračuna izmijenjeni su i razvojni programi te njihovi izvori financiranja planirani za 2021. godinu. Očekivano, vijećnici su najveće zanimanje iskazali za novi proračun za 2022. godinu koji iznosi nešto više od 42 milijuna kuna te projekcije za 2023. i 2024. godinu
Marijana RAMOV
Vodstvo Grada Nina u blagdanskom tonu poželjelo svima nastavak dobre i konstruktivne suradnje

Grad Nin (Nin, Zaton, Ninski stanovi i Grbe) u novu godinu ulazi s proračunom od 42.125.000,00 kuna, jednoglasno je odlučilo Gradsko vijeće na posljednjoj, ovogodišnjoj sjednici održanoj 20. prosinca u Domu kulture. Predsjednik Gradskog vijeća Ante Peroš otvorio je sjednicu utvrđivanjem kvoruma te usvajanjem prethodnog zapisnika, a nastavio predstavljanjem dnevnog reda na kojem se našlo 35 točaka.

Među točkama istaknuo se rebalans proračuna za 2021. godinu za kojeg je pročelnica Upravnog odjela za računovodstvo i financije, Radmanka Subotić rekla kako se planirani iznos s predloženim izmjenama i dopunama proračuna, smanjuje s 44.590.000,00 na 41.070.000,00 kuna, što je oko tri i pol milijuna kuna manje. Predloženim izmjenama i dopunama proračuna izmijenjeni su i razvojni programi te njihovi izvori financiranja planirani za 2021. godinu. Očekivano, vijećnici su najveće zanimanje iskazali za novi proračun za 2022. godinu koji iznosi nešto više od 42 milijuna kuna te projekcije za 2023. i 2024. godinu.

U nastavku sjednice, donesena je odluka kojom se privremeno zabranjuju radovi u periodu od 15. lipnja do 15. rujna u vremenu od 00:00 do 24:00 sata. Nadalje, svim obrtima čije obavljanje djelatnosti prelazi zakonom određenu razinu buke, bit će dozvoljeno obavljati djelatnost u vremenu od 9,00 do 16,00 sati. Odluka o privremenoj zabrani radova odnosi se za područja naselja Nin, Zaton, Grbe i Poljica Brig.dok obrtnici čije djelatnosti prelaze zakonom određenu razinu buke mogu raditi u vremenu od 09 do 16 sati. Naglašeno je kako se odluka odnosi na sva naselja unutar jedinice lokalne samouprave.

Na dnevnom redu našla su se i tri programa javnih potreba, i to u kulturi, sportu i socijalnoj skrbi, koji su također jednoglasno prihvaćeni.
Analizu stanja sustava civilne zaštite Grada Nina u 2021. godini kao i plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Nina, iznio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Jozo Mustać, posebno se osvrnuvši na aktivnosti stožera te provođenje epidemioloških mjera na području grada te dobre rezultate zaštite građanstva na području grada, što su vijećnici pozdravili te u konačnici i jednoglasno prihvatili. Sjednica je zaključena u blagdanskom tonu, uz čestitku gradonačelnika Emila Ćurka te zahvalu za odgovornost i konstruktivnost vijećnika u radu, a poželio je da se jednaka praksa nastavi i u novoj 2022. godini.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)