Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Premijera za zaborav

22.01.2012. 23:00
Premijera za zaborav


Ako se na pogreškama uči, vaterpolisti Zadra 1952 nakon premijernog će ovosezonskog nastupa imati dovoljno gradiva za ponavljanje tijekom cijele polusezone. Prva i najvažnija lekcija trebala bi biti iz pristupa utakmici, zbog kojeg su dvoboj prvog kola s Galebom izgubili praktički u prvoj četvrtini. Konačnih 6:14 dobar je pokazatelj onoga što se zbivalo u bazenu, ali ne i dovoljan. Da u završnici priliku nisu dobili igrači s klupa, rezultat bi po domaće vjerojatno bio još nepovoljniji.
Igrači Gorana Jovančevića na početku su stvorili dvije prilike, što je otprilike bilo sve što su napravili u uvodnoj četvrtini, dok su Makarani njihovu inertnost iskoristili za četiri uzastopna pogotka. Slavinu je dva puta okrenuo Krnić, pridružili su mu se Bućan i Vučko te je domaćima nakon osam minuta igre voda i u prenesenom smislu došla do grla. Muku su Zadrani mučili s čvrstom gostujućom zonom, bezidejnošću i statičnošću s obje strane bazena.
Nadu u promjenu donio je Stipić sredinom drugog perioda, kada je s igračem više zabio prvi gol za domaće, međutim, radost je kratko trajala; na svaku uspješnu realizaciju vaterpolista s Višnjika Galeb je odgovarao istom mjerom. Na poluvrijeme se tako otišlo rezultatom 3:7, a jedinu utjehu Zadrani su mogli pronaći u činjenici da drugu četvrtinu barem nisu izgubili. U istom razdoblju gosti su zbog prigovora ostali bez kapetana Vlade Lalića, no isključenje jednog od najboljih igrača suparničke momčadi nije utjecalo na odnos snaga u bazenu. Štoviše, Makarani su u trećoj četvrtini 3-1 serijom otišli na još uvjerljivijih 4:10. Povratka više nije bilo, ali to je razočaranoj domaćoj publici već otprije bilo jasno.
– Ishod ove utakmice je porazan i ispod svakog očekivanja. Podbacili smo u svim segmentima i – osim mlađih za koje je očekivano da rade greške – s nikim od mojih igrača nisam zadovoljan. Primili smo tri gola praktički s centra te nakon toga, umjesto da se trgnemo, nastavili nizbrdo. Činjenica je da naša momčad ne trenira zajedno i to je dobrim dijelom razlog ovakvom porazu, ali nije jedini. Morali smo ponuditi više – kazao je Goran Jovančević, trener Zadra 1952.


ZADAR 1952 – GALEB MR 6:14


(0:4, 3:3, 1:3, 2:4)
ZADAR – Plivalište Višnjik. Gledatelja: 70. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Ante Rogić (Zadar).
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, N. Torić, Jurlina 2, Šunjo, Raić, Jadrešić 2, Stipić 1, V. Torić, I. Šarić, M. Šarić, Bobanović, Curać, Ančić. Trener: Goran Jovančević.
GALEB MR: Stapić, V. Lalić, Antunović 3, Vujčić 1, Vučko 3, Popović 1, T. Lalić 1, Ivanac, Bućan 2, Krnić 3, Vranješ, Pehar, Matić, Crdić. Trener: Branimir Bućan.




PRVA B LIGA


Rezultati 1. kola: Zadar 1952 – Galeb MR 6:14, Salona – Bellevue 7:7, Zagreb – Delfin 12:14, Siscia – Opatija 9:14.
U 2. kolu (28. siječnja) igraju: Bellevue – Zadar 1952, Opatija – Delfin, Galeb MR – Zagreb, Siscia – Salona