Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT PREMIJER LIGA Presudili su šira klupa i veća individualna kvaliteta Cibone

23.01.2021. 09:57


 Punih su 20 minuta košarkaši Sonik Puntamike izgledali kao da se spremaju prirediti još jedno veliko iznenađenje i da bi, nakon Splita i Zadra, na domaćem parketu mogli srušiti i trećeg člana trijumvirata hrvatske košarke – Cibonu. Letjeli su Vlašićevi momci parketom, agresivnom obranom i brojnim preuzimanjima mrseći konce gostujuće igre. »Cibosi« su do odlaska na veliki odmor izgubili čak 12 lopti, naspram samo pet »prodanih posjeda« Puntamičana, no iluzorno je bilo očekivati da će Zadrani u takvom ritmu uspjeti izdržati do kraja utakmice. U nastavku je do izražaja došla individualna kvaliteta zagrebačkog sastava koji je na koncu stigao do rezultatski (pre)uvjerljive pobjede.


Kratka rotacija
– Posložili smo se nakon mekšeg ulaska u susret i dobro odigrali prvo poluvrijeme, pogotovo u zadnjih pet-šest minuta prve četvrtine i u čitavu drugu dionicu. Nažalost, imamo kratku rotaciju pod obručima i takav ritam ne možemo držati cijelo vrijeme – kazao je iskusni lisac na domaćoj klupi Hrvoje Vlašić koji je za pad u nastavku utakmice okrivio nedovoljno dobru kreaciju i skok u napadu, što je omogućilo Ciboni da brzom tranzicijom dođe do otvorenih pozicija za šut i sagradi prednost koju je rutinski održavala do samog kraja.
– Pokušavali smo se vratiti i cijelo smo vrijeme bili na desetak poena zaostatka, ali nismo uspjeli. Igrali smo protiv puno kvalitetnijeg suparnika te sam zadovoljan trudom, zalaganjem i momčadskom igrom svojih igrača. Nadam da ćemo ovako nastaviti i u budućnosti – dodao je Vlašić.
Dok je vukao iskusni Jakov Vladović Puntamičani su izvrsno izgledali na parketu. Na trenutke je »Jašo« podsjetio na davne dane kada je u dresu Zadra unosio nemir u redove zagrebačkog sastava, ali za novo veliko iznenađenje i tek drugu pobjedu Sonika nad Cibonom u povijesti nedostajao je još pokoji sastojak, prije svega ravnoteža u skoku i bolja šuterska večer.
– Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo uspjeli parirati, kako obrambeno tako i trkački, no na kraju je presudila šira klupa i veća individualna kvaliteta Cibone. Zadovoljan sam kako smo odigrali 25-30 minuta, ali gosti su na kraju došli do zaslužene pobjede – izjavio je 37-godišnji razigravač.


Pali u nastavku
Jedan od ključnih kotačića u gostujućem stroju bio je nekadašnji hrvatski reprezentativac Damir Markota. »Šveđo« je u gostujućem naletu početkom treće četvrtine s dvije trice usmjerio vodu na Cibonin mlin, a utakmicu je na koncu završio s 14 poena, te po tri skoka i asistencije.
– Sonik je ove sezone pokazao da je jako ozbiljna momčad, pogotovo na svom parketu. Svih 40 minuta smo igrali s istom ambicijom i energijom, no čini mi se da su domaćini u nastavku fizički pali. Koliko čujem, posljednjih nekoliko dana nisu redovito trenirali što je vjerojatno ostavilo posljedice. Zadovoljan sam jer smo stigli do vrijedne pobjede na jednom od težih gostovanja u hrvatskoj ligi – rekao je jedan od najiskusnijih »Vukova«.
Pred Puntamičanima je tjedan dana odmora prije nego što utakmicom protiv Gorice zaključe »pakleni« siječanjski raspored nakon kojeg će u nastavku sezone ipak biti lakše disati.




»Posložili smo se nakon mekšeg ulaska u susret i dobro odigrali prvo poluvrijeme, pogotovo u zadnjih pet-šest minuta prve četvrtine i u čitavu drugu dionicu
Hrvoje Vlašić


Sonik je ozbiljna momčad
Gostujući trener nije bio pretjerano zadovoljan izdanjem svojih igrača u prvom poluvremenu. Porozna obrana primila je 46 poena u prve dvije četvrtine, pa su se »Cibosi« na kraju morali pošteno oznojiti za nove bodove.
– Očekivali smo težak posao. Znamo da je Sonik ozbiljna i odlično vođena momčad koja je uvijek nezgodna na domaćem parketu. U prvom poluvremenu nismo bili pravi te nam je trebalo vremena da posložimo obranu. Tijekom prvih 20 minuta nismo dobro branili pick-igru, no u nastavku smo podigli agresivnost i stigli do rezultatski uvjerljive pobjede – kazao je Velić.