Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Uzrok požara i visina nastale štete još se utvrđuju

Autor: Boris Kupčak

22.02.2010. 23:00
Uzrok požara i visina nastale štete još se utvrđuju

Foto: Filip BRALA



Još uvijek nema pouzdanih informacija o uzrocima požara koji je u subotu navečer 20-ak minuta prije ponoći, izbio u prodajnom salonu i skladištima namještaja Lesnina u Zrmanjskoj ulici.
Jučer su zadarski policajci i stručnjaci koji su stigli iz zagrebačkog Centra za krim vještačenja Ivan Vučetić zajedno obavljali očevid na mjestu požara, ali posao još uvijek nije završen.
Kako nam je rekla glasnogovornica PU zadarske Sandra Poljak Jurinčić, moguće je da utvrđivanje uzroka izbijanja vatre kao i materijalne štete bude trajalo i tijekom današnjeg dana.
Jedna od pretpostavki uzroka izbijanja ovog, u Zadru nezapamćenog požara, je i kvar na električnim instalacijama, no dok istraga u potpunosti ne bude okončana, nikakve službene informacije nisu se mogle dobiti.
Željko Šoša, šef zadarskih vatrogasaca rekao je jučer kako njegovi djelatnici još uvijek obilaze požarište.
– Ne znamo koji je uzrok požara, policija i stručnjaci rade vještačenja. Danas samo obilazimo požarište, a štetu koja je nastala na našim vozilima nismo u cijelosti i sasvim pouzdano procijenili, no mislim da je oko 100 tisuća kuna. Naime, kako su vozila bila u blizini vatre, zbog jakog isijavanja stopljeni su svi plastični dijelovi na našim kombijima – pojasnio je Šoša, dodajući kako je u gašenju požara sudjelovalo 35 vatrogasaca i 16 vozila.