Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ŠTA ME SNAĐE Odličnom energijom na sceni Anđelka izmamila brojne aplauze

23.02.2019. 10:49
ŠTA ME SNAĐE Odličnom  energijom na  sceni Anđelka  izmamila brojne  aplauze


U prepunom zadarskom Arsenalu, popularna  glumica Anđelka Prpić izvela je monodramu "Šta me snađe", nastalu iz  pera Nebojše Romčevića, dramskog pisca i scenarista, i u režiji proslavljenog glazbenika, glumca i režisera Branka Đurića, Đure.
Šarmantna Anđelka, svima dobro poznata iz humoristične serije  "Andrija i Anđelka", nevjerojatnom je lakoćom transformacije iz lika u  lik (točnije u njih 12) oduševila Zadrane. Anđelka glumi 32-godišnju  bankarsku službenicu Jovanku Jakovljević Joku, koja pokušava izgraditi  karijeru onim što ima (a znanja i pameti nema previše), te kroz cijeli taj  proces upoznaje surovi svijet kapitalizma. Na pozornici su se, putem  velikog platna, u priču cijelo vrijeme uključivali njena mama, baka, prijateljice, šefica, kolegice,…  Kroz tu široku lepezu likova koje glumi,  Anđelka je uistinu pokazala veliki talent.
U jednom trenutku nađe se u dilemi gdje mora birati između časti i  bračne vjernosti ili uspona u karijeri. Na kraju, ipak ne može protiv sebe i unatoč tome koliko je svi nagovarali na prijevaru, ona bira vjernost  i svejedno na kraju biva nagrađena napredovanjem.
Anđelka je od samog početka predstave uspostavila prisan odnos s  publikom, uspjevši zadržati njihovu pažnju gotovo puna dva sata.  Odličnom energijom na sceni izmamila je brojne aplauze koje zadarska  publika te večeri nije štedila.
Publika je ključna, ona učini sve ljepšim i zanimljivijim
Nakon predstave, popričali smo s Anđelkom koja nije krila zadovoljstvo što je prvi put imala priliku posjetiti Zadar.
-Čim je publika zadovoljna, a vidjela sam da su uživali, i ja sam. Drago mi je zbog toga jer sam prvi put u Zadru, čak i privatno. Uvijek sam  bila samo u prolazu, tako da mi je ovo bio poseban doživljaj, kazala je  Anđelka dodavši kako nažalost nije imala puno vremena za razgledavanje jer je već u subotu na nastupu u Rijeci.
Na pitanje kako je biti sam na pozornici, Anđelka kaže kako nije uvijek jednostavno. Ima lakših i težih dana, ali u suštini, kaže kako zapravo nikad nije sama, tu je publika koja sve to dosta olakša.
– Publika je ključna, ona učini sve ljepšim i zanimljivijim, i pomogne  mi svojim komentarima i reakcijama. U tom smislu, uvijek imam s kim  dijeliti i muku i radost, objasnila je.
– Prvo nam treba malo vremena da se nađemo i upoznamo. Kada to  odradimo, onda smo naši i nema problema, dodala je.
Najdraža uloga mi je ona "pripovjedačice"
Teško joj je izdvojiti najdraži dio predstave jer, kako kaže, sve zavisi o  situaciji i trenutnoj inspiraciji, ali što je sigurnija, to joj je ona najvažnija uloga ujedno i najdraža.
– U posljednje vrijeme, kako već duže glumim u ovoj predstavi i postajem sve sigurnija, tako mi je uloga pripovjedačice postala najdraža,  kao i svi njeni dijelovi. Vjerojatno zbog kontakta s publikom koji ona  konstantno ostvaruje. S druge strane, publika obično najbolje reagira  na baku i njene komentare, kao i na  "interno-seksualna uputstva, kako  ih mi zovemo. Ljudi se u njima često pronađu, mladi nasmiju i to su  uglavnom zicer trenuci, rekla je Anđelka.
Osim zadanog teksta, uvijek bude i improvizacije, ovisno o publici,  nastavila je.
– Sve to nekako mora disati jer nisu uvijek isti ljudi, niti je ista energija. U početku sam bojala hoće li postojati razlika u mentalitetu i humoru ljudi, ovisno o gradu i državi, ali sam se brzo uvjerila da se u tim  temama svi prepoznajemo. Netko se pronađe u odnosu s mamom, netko s prijateljicom, šeficom, prijateljicom, mužem,… Tema je takva da  nije teško izazvati povezanost s publikom, objasnila je.
Hvala Zadre na povjerenju
Za kraj se zahvalila zadarskoj publici na povjerenju.
– Bila mi je čast što sam imala priliku glumiti u Zadru, i još k tome,  obići dio Hrvatske s ovom malom predstavom koju smo zaista radili sa  srcem. Htjela bi pohvaliti Zadrane i Zadranke jer su zaista (bili) divna  kazališna publika i neka samo nastave to njegovati, poručila je Anđelka  Prpić za kraj.