Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plenković potpisuje ugovore za Bašticu i ribarsku luku

23.02.2021. 10:45


Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, danas će boraviti u Zadru. Predviđeno je da će u Gaženici potpisati ugovore za razvoj poljoprivredne i ribarske infrastrukture te će najprije obići Bašticu, a potom nazočiti sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a.
Plenković je i prije nekoliko mjeseci Gradu Zadru uručio ugovore vrijedne 135 milijuna kuna, od kojih su čak 106 milijuna bila bespovratna sredstva. Radilo se o ugovoru za prvu fazu izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno, proširenje i rekonstrukciju Ulice Franje Tuđmana, obnovu bivše crkve i samostana svetog Nikole te obnovu bivše Tehničke škole. Vlada nastavlja ulagati u Zadar, a danas će se konkretno znati o kolikim je izdvajanjima riječ.
Iako su neki mediji spekulirali kako će Plenković danas na sjednici Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a potvrditi kandidaturu aktualnog gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina za još jedan mandat, to se neće dogoditi jer po Statutu stranke i ne može. Naime, danas neće biti održana niti sjednica Gradskog odbora ni Županijskog odbora HDZ-a te Plenković u ovako u smanjenom sastavu članova stranke koji će ga dočekati i ne može potvrditi kandidate za gradonačelnika i župana. Zbog epidemioloških mjera u stranačkim prostoriajam u Zadru dočekat će ga članovi Predsjedništva lokalne organizacije.