Radovi na uređenju barijera za ulaz u šumu Musapstan

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sprječavanje ulaska automobila i nelegalnog bacanja otpada
Vrijednost radova koje financira Grad je 270.000 kuna dok su Hrvatske šume istovremeno uložile 100.000 eura vrijednosti radova izgradnje dječjeg igrališta, vježbališta i trim staze. Inicijativa Komunalnog odjela je napravljena s ciljem konačnog sprječavanja odbacivanja otpada u okoliš
Radovi će, ovisno o vremenskim prilikama, trajati mjesec dana

Nakon što su dovršeni radovi Hrvatskih šuma na uređenju šume Musapstan, danas su započeli i radovi na izgradnji barijera za sprječavanje ulaska automobila kako bi se na taj način onemogućilo nelegalno bacanje otpada.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će u skladu sa sporazumom s Hrvatskim šumama izgraditi prirodne barijere po obodu šume kako bi, nakon što Hrvatske šume postave rampe, imali kontrolu nad ulazom vozila u šumu. Vrijednost radova koje financira Grad je 270.000 kuna dok su Hrvatske šume istovremeno uložile 100.000 eura vrijednosti radova izgradnje dječjeg igrališta, vježbališta i trim staze. Inicijativa Komunalnog odjela je napravljena s ciljem konačnog sprječavanja odbacivanja otpada u okoliš. Radovi će, ovisno o vremenskim prilikama, trajati mjesec dana. Izvodi ih ugovoreni izvođač održavanja Grada Zadra Stipčević.
Ponavljamo još jednom da su za glomazni otpad našim građanima besplatno dostupna reciklažna dvorišta na tri lokacije: na području odlagališta Diklo, u Gaženici i u samom krugu trgovačkog društva Čistoća.

Tijekom 2021. godine Hrvatske šume započele su radove na uređenju poučne i trim staze s pratećim sadržajima. Financiranje je obuhvaćeno sredstvima iz EU fondova, a odnosi se na uređenje poučne staze u duljini od 5,5 kilometara i trim staze 1,5 kilometar u obliku šljunčano zemljanim stazama širine 2,5 metra, duž kojih su postavljene klupe za odmor, koševi za otpad... Osim toga uređeno je i dječje igralište, zelena učionica i vježbalište. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)