Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sve o sportskom ribolovu

22.03.2011. 23:00
Sve o sportskom  ribolovu


Na ovom predavanju okupilo se preko 30 članova Športsko-ribolovne udruge Podlanice, polaznika škole ribolova, trenera i članova uprave, na čelu s predsjednikom Mirkom Rudićem


Športsko-ribolovna udruga Podlanica Biograd na Moru organizirala je školu ribolova za svoje  članove. Riječ je o stručnom predavanju koje je upriličeno u  prostoru biogradske Gradske vijećnice, a predavači su bili  stručnjaci iz područja ribolovstva. Tako je o sportskom ribolovu  na moru govorio Nikica Vranić, glavni trener pri Hrvatskom  savezu za športski ribolov na moru i izbornik reprezentacije, dok  je o podvodnom ribolovu govorio Danijel Kanski, dipl. ing.  ribarstva. Tijekom predavanja bilo je riječi o vrstama ribolova,  priboru, njegovoj pravilnoj pripremi i primjeni, tehnikama te  vrstama sistemima koji se koriste u sportskom ribolovu.
Demonstracija pripreme alata na mjestu događaja posebno je  privukla pozornost sudionika, a mnogi od njih htjeli su je i sami  iskušati. Jer, kako se čini niz naoko sitnih detalja prilikom  natjecanja često mogu biti presudni za rezultat i plasman  natjecatelja, dalo se zaključiti iz izlaganja.
Na ovom predavanju okupilo se preko 30 članova Športsko  ribolovne udruge Podlanice, polaznika škole ribolova, trenera i  članova uprave, na čelu s predsjednikom Mirkom Rudićem.
Ovo je bez sumnje iznimno korisno, a posebno za natjecatelje  jer su u udruzi natjecatelji koji su se već iskazali na brojnim  natjecanjima u regiji i šire. Svaki savjet može biti od neizmjerne  koristi za sve, a posebno za najmlađe polaznike škole ribolova.
Ovaj skup pozdravio je uime Grada i Športske zajednice grada  Marijan Stopfer te kazao da je ovo dobar i koristan potez. Grad  Biograd imat će i dalje razumijevanja te će nastojati pomoći u  okviru mogućnosti mladim ribičima i udruzi.