Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marić: Došlo vrijeme da se i u gostima pobijedi

22.03.2012. 23:00
Marić: Došlo vrijeme da se i u gostima pobijedi


Imamo težak raspored u prvom dijelu te nam je plan pokušati doći do jedne gostujuće pobjede s kojom bi sigurno lakše odradili drugi dio


U subotu u Križevcima košarkaši Sonik-Puntamike započinju natjecanje u Ligi za ostanak. U deset utakmica tražit će potvrdu prvoligaškog ostanka, a trenutačna situacija na ljestvici ne donosi luksuz opuštenog pristupa, jer dijele treće mjesto s Dardom i svojim domaćinima u subotu Križevčanima s omjerom 5 pobjeda i 5 poraza. Jedina momčad koja trenutačno zaostaje su Dubrovčani koji sudeći po pojačanjima angažiranima pred odlučujući dio sezone ne namjeravaju pasti bez ispaljenog metka. Stoga se u Križevce ide s najavama o prvoj gostujućoj pobjedi, iako su dosad svaki put spuštenih glava napuštali gostujuće parkete. Slično razmišljanje je ponudio i bek zelenih Petar Marić. Vjera u konačni gostujući uspjeh ne napušta svlačionicu Puntamičana.
– Započinjemo put prema ostanku na gostovanju u Križevcima što je iznimno težak teren za nas. S njima smo igrali ove sezone dva puta, slavili smo doma u produžetku dok smo u Križevcima ostali praznih ruku. Predviđam da će biti još teže ovaj put doći do željenih bodova, jer će u ovoj ligi svaki bod biti itekako bitan. No, s druge strane imamo želju konačno pokazati svima da možemo i van Jazina pobjeđivati.
Za ostanak u ligi bit će vam dovoljno uzeti sve bodove u Jazinama, ali u prve četiri utakmice tri puta gostujete što bi moglo u slučaju poraza donijeti veliki pritisak u drugom dijelu Lige za ostanak kad pretežno igrate na svom parketu.
– Imamo težak raspored u prvom dijelu te nam je plan pokušati doći do jedne gostujuće pobjede s kojom bi sigurno lakše odradili drugi dio. Daj Bože, da nam se taj plan ostvari već u subotu u Križevcima.
Kod Križevaca glavne uloge imaju iskusni Grgat, Glavinić i Žitko. Taj tercet vam je zapaprio u prošlom dvoboju.
– Njih troje su glavna osovina Križevaca i ključ uspjeha je uštopati ih. Tu još moramo računati na Gligoru, Buvu pa i našeg bivšeg Mikulića koji je proigrao u posljednjim utakmicama. Ne smijemo se previše opterećivati domaćinima, već moramo sve naše misli usredotočiti na obranu iz koje smo uvijek dolazili do rezultata. Ta formula vrijedi i za subotu. Nadamo se da ćemo konačno odigrati u komadu kvalitetno svih 40 minuta i uzdignute glave napustiti gostujući parket – zaključio je Marić.