Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladost puni Višnjik

23.03.2019. 12:21
Mladost puni Višnjik


Nakon skoro dva desetljeća vaterpolisti Zadra 1952 odigrat  će ligašku utakmicu protiv zagrebačke Mladosti. Ova dva sastava igrali  su u Zagrebu u 12. mjesecu prošle godine u Kupu (pobjeda Mladosti  13:6), a sutra (nedjelja, 19 sati) na Višnjiku će odigrati prvi dvoboj četvrtfinala Prvenstva Hrvatske. Uzvrat je već dan kasnije, u ponedjeljak u  20.45 sati u Zagrebu.
– Mladost je već 40 godina među svjetskim top klubovima i mi se samo  možemo nadati da ćemo u budućnosti moći stati makar u isti rečenicu s  njima. Za sada je to još uvijek daleko od nas – kaže Goran Jovančević, trener Zadrana koji, dakako, imaju svoje planove i u dvobojima s Mladosti.
– Zagrepčani će kvalitetu morati potvrditi u bazenu, a mi kao sportaši  nikome ne priznajemo da je bolji. S druge strane, ne gajimo iluzije u  čuda, makar ne u ove dvije utakmice, ali želimo pružiti maksimum. U  trećoj godini igranja u regionalnoj ligi uspjeli smo ući među osam najboljih hrvatskih klubova što nam je na početku sezone i bio cilj.
Stoga…
– Uživajmo svi u ovoj utakmici. Tu mislim na igrače, na nas koji ćemo  biti uz bazen i na publiku koja će moći vidjeti neke od najboljih svjetskih  igrača. Pred nama su utakmice s najkvalitetnijim hrvatskim sastavima  jer nam nakon Mladosti, to je sasvim izvjesno, slijedi borba za plasman  od petog do osmog mjesta – podvukao je Jovančević.
Na dolazak Mladosti, koja je ove sezone igrala Ligu prvaka te uoči  doigravanja osigurala "jedinicu" u A-1 regionalnoj ligi, osvrnuo se i  Roko Jurišić, mladi zadarski reprezentativac.
– O veličini Mladost ne treba trošiti riječi, a mi se svejedno želimo pokazati u što boljem svjetlu. Zna se koliko su Zagrepčani jači od nas i zato  će nam ove dvije utakmice poslužiti kao priprema za ono što nas očekuje  u nastavku doigravanja. Tada ćemo igrati s klubovima podjednake kvalitete i tu ćemo osim o igri moći razmišljati i o pozitivnom rezultatu – naglasio je Jurišić.


Zadnji put prije 19 godina
Zadar i Mladost posljednji put u hrvatskoj ligi igrali su 18. ožujka 2000. u Splitu  gdje su Zadrani tada bili domaćini. Završilo je 15:4 za Mladost, a za Zadar su nastupili: Katura, Gavranić, Zaninović, Križanac, Ježina 1, Šilović, Goić, Mužić 2, Brdarić 1, Buljan, Kučas, Olujić. Trener: Petar Bartičević. Nakon te sezone Zadar je  odustao od Prve lige u kojoj je igrao i godinu dana ranije…