Klown traži smisao svog postojanja te poziva publiku da učini isto

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Multimedijska plesna predstava autorice i izvođačice Matee Bilosnić
Zaigrano i virtuozno izvodeći tekst, glazbu i pokret, Klown propituje granice između stvarnosti i virtualnosti. Zabavljajući sebe i publiku, Klown se bavi utjecajem društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematikom umjetne inteligencije, digitalnom revolucijom te otvara pitanja o svijesti i istini
K. MARINAC
Bilosnić stvara autentičnu scensku osobnost

Zadarski plesni ansambl nastavlja s izvedbama gostujućih i vlastitih predstava u ovoj godini u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu i šport Grada Zadra. Plesna sezona je već drugu godinu provođen projekt i naišao je na velik odaziv i odobravanje od strane zadarske publike, a također i velik interes izvođača, umjetničkih organizacija i kazališta iz cijele Hrvatske.

Ovaj dio sezone započet će u petak, 25. ožujka u Kazalištu lutaka Zadar s predstavom Klown autorice Matee Bilosnić i produkciji Zadarskog plesnog ansambla.
U travnju tandem Petra Valentić i Petra Chelfi izvodi Parte Parte, svibanj donosi Zagrebački plesni ansambl i predstavu Revel Revel. Gostuje i Odsjek plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu u lipnju s dva izvedbena projekta autora Petre Hrašćanec, Saše Božića i Matea Kejžara.

Posljednja predstava u nizu je premijera Zadarskog plesnog ansambla na Zadarskom kazališnom ljetu. Pokrovitelji svih događanja osim Grada Zadra su i Ministarstvo kulture i medija te Zaklada Kultura nova. Ulaznice se mogu kupiti sat prije predstave na blagajni Kazališta lutaka Zadar.

Klown je multimedijska plesna predstava autorice i izvođačice Matee Bilosnić. Izveden je premijerno na festivalu suvremenog plesa Monoplay prije dvije godine i do sada je izvođen desetak puta širom Hrvatske. Na temelju arhetipskih figura dvorske lude i klauna, Bilosnić stvara autentičnu scensku osobnost, neoklauna koji spaja elemente suvremenog plesa, klaunerije, kabareta i pop-koncerta. Zaigrano i virtuozno izvodeći tekst, glazbu i pokret, Klown propituje granice između stvarnosti i virtualnosti. Zabavljajući sebe i publiku, Klown se bavi utjecajem društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematikom umjetne inteligencije, digitalnom revolucijom te otvara pitanja o svijesti i istini. U ovoj emotivno nabijenoj izvedbi, Klown traži smisao svojeg postojanja pozivajući publiku da učini isto.

Matea Bilosnić je multimedijalna umjetnica sa bazom u suvremenom plesu i kazalištu. Diplomirala je na Salzburg Experimental Academy of Dance u Austriji. Članica je Zadarskog plesnog ansambla s kojim surađuje kao koreografkinja, izvođačica, fotografkinja i snimateljica. Dio je produkcijskog tima Stream Zadar edukativne platforme i selektorica i kordinatorica Monoplay festivala suvremenog plesa. Osim u Hrvatskoj djelovala je i Sloveniji, kao dio plesnog ansambla En Knap s kojim dijeli grupnu Župančičevu nagradu za doprinos u kulturi grada Ljubljane. Kao koreografkinja i oblikovateljica scenskog pokreta surađuje s mnogobrojnim kazalištima u Hrvatskoj: Kazalište Marina Držića, Teatar &td, Gradsko kazalište Trešnja, Kazalište Komedija, Kazalište Kerempuh...

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za predstavu Gozd - danse macabre za najbolje koreografsko ostvarenje. Osim plesom i kazalištem bavi se videoradom i produkcijom glazbe.

Zaslužni

Koreografija i izvedba: Matea Bilosnić
Glazba, tekst & kostim: Matea Bilosnić
Dramaturgija: Hrvoje Korbar
Scenografija i grafički dizajn: Josip Kresović/Naonar
Asistentice: Nataša Kustura & Patricia Gospić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Produkcija: Zadarski plesni ansambl

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno