Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ministrica Holy potvrdila da joj prijete

22.04.2012. 22:00
Ministrica Holy potvrdila da joj prijete


Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy jučer je novinarima na Plitvicama potvrdila da je primila prijetnje otkako je najavila promjene u sustavu zbrinjavanju otpada.
– Tražili smo od MUP-a sigurnosnu provjeru, rekla je ministrica Holy odgovarajući na pitanja novinara u vezi s njenom izjavom za Dnevnik.hr kako ima “bijesnih pojedinaca” koji prijete telefonom i pokušavaju doći do nje.
– Mi smo tako nešto i očekivali s obzirom da novim zakonom o otpadu zadiremo u određene interesne sfere različitih lobija, pa će procjena pokazati radi li se o utemeljenim prijetnjama ili su to više nervozni i psihički nestabilni pojedinci, rekla je ministrica Holy novinarima koji su na Plitvicama pratili njen radni sastanak s udrugama za zaštitu okoliša i prirode.
Ministrica Holy i njezini pomoćnici Davor Škrlec i Nenad Strizrep s predstavnicima udruga razgovarali su o novim programima Ministarstva u području zaštite okoliša te o prijedlozima novih Zakona o otpadu, Zakona o zaštiti okoliša te Zakona o zaštiti prirode.
Ministrica Holy najavila je promijene da Savjet za zaštitu okoliša i održivi razvoj više ne bude “debatni klub nego da sudjeluje u operativnom kreiranju mjera politike održivog razvoja”.
“I zbog toga će budući savjet imati eksperte iz područja obnovljivih izvora energije, zelenog transporta, biološke raznolikosti, očuvanja mora, zaštite voda. Znači, bit će birani temeljem svojih kompentencija kako bi mogli operativno razrađivati mjere za provedbu politike održivog razvoja, odnosno, nadogradnju dokumenata zelenog razvoja Hrvatske i strategije održivog razvitka Republike Hrvatske”, istaknula je.