Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Automatskom puškom iznuđivali 17-godišnjaka

Autor: Suzana Bandić

22.05.2009. 22:00
Automatskom puškom iznuđivali 17-godišnjaka


Dvojica mladića u dobi od 20 i 15 godina iz mjesta Popovići nedaleko od Benkovca privedena su jučer istražnom sucu jer su tijekom svibnja u tri navrata iznuđivali 17-godišnjeg sumještanina


Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću jučer je u poslijepodnevnim satima priveden 20-godišnji Zoran Zelić iz Popovića nedaleko Benkovca i njegov 15-godišnji sumještanin, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude.
Dvojac se sumnjiči da su u utorak 19. svibnja, na autobusnom stajalištu u mjestu Popovići sačekali 17-godišnjaka nakon čega mu je 20-godišnjak prijeteći automatskom puškom pokušao iznuditi tisuću kuna, te mu potom oduzeo i mobitel.
Osim toga, 20-godišnjak se sumnjiči da je na ime nepostojećeg duga od 17-godišnjaka u još dva navrata tijekom ovog mjeseca pokušao iznuditi novac, a što mu je 17-godišnjak zbog straha za svoj život jednom prilikom i isplatio. No tada je bila riječ o iznosu od 300 kuna.
Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je kako je 15-godišnjak vlasnik automatske puške koja mu je odmah potom oduzeta te je protiv njega podnesena i kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
Istražni sudac Anić nakon saslušanja mladih prijestupnika maloljetnika je pustio na slobodu te će o eventualnim sankcijama protiv njega odlučiti sudac za maloljetnike, dok je Zeliću odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Osim toga naložio je i vještačenje mobilnih aparata i žrtve i iznuđivača kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja.