Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadru bronca i nova potvrda sjajne generacije

22.05.2011. 22:00
Zadru bronca i nova potvrda sjajne generacije


Mlađi kadeti Rukometnog kluba Zadar treća su momčad u Hrvatskoj. Do brončane medalje i najvećeg uspjeha kluba u mlađim kategorijama u posljednjih 20 godina igrači Miroslava Čačića stigli su jučer u Biogradu, gradu koji je uz Benkovac bio domaćin završnog turnira za rukometaše 1996. godišta i mlađe. Od 19. do 22. svibnja na dvije je spomenute lokacije snage odmjerilo 12 najbolje plasiranih momčadi u Prvoj hrvatskoj mlađe kadetskoj ligi, a Zadrani su, natječući se u skupini A u Biogradu, polufinale izborili osvojivši drugo mjesto. Bolji od njih bili su jedino vršnjaci iz Zagreba, dok su do susreta s Moslavinom uzdanice kluba iz Mocira nadigrale Prelog, Karlovac, Bjelovar i Medveščak. U neizvjesnom polufinalu su nakon 20:22 morali stisnuti ruke rukometašima iz Kutine, no zato su se s 21:20 revanširali Zagrebu za poraz u skupini te se na kraju popeli na treću stepenicu postolja.
– Na državnim prvenstvima osvojili smo najprije 14., pa zatim sedmo mjesto, prošle smo godine bili peti, a ove treći. Ovi su rezultati dokaz da se u klubu radi dobro i sistematski, da idemo naprijed. Zadovoljan sam ostvarenim jer je ovo najveći uspjeh Zadra u mlađim uzrastima u novijoj Hrvatskoj. Čast mi je raditi s ovakvim rukometašima. Ovo je definitivno najbolja generacija igrača u posljednjih 20 godina i izvjesno je da je pred njom svijetla rukometna budućnost – kazao je Miroslav Čačić, šef struke Zadra i trener mlađih kadeta.
U finalnom susretu Moslavini je uvjerljivih 22:14 protiv Dugog Sela donijelo titulu državnog prvaka. Završnica PH zaključena je dodjelom pokala i odličja najboljim momčadima, odnosno najboljoj sedmorci turnira. Mjestom u izabranoj postavi mogu se pohvaliti  i dva igrača Zadra: Ivan Arbanas – najbolji lijevi vanjski i Mate Perić – najbolji vratar.
Za treće mjesto
CROATIA OS.17 (9)
ZADAR18 (10)
BIOGRAD NA MORU – Gledatelja 700. Suci: Ivica Mandić (Solin) i Duje Žanko (Sinj).
CROATIA OSIGURANJE: Vukšić, Babić 5, Mihaljević, Šehić, Rosandić 2, Radoš 3, Duvančić, Vidović, Olivari 1, Dujmović 2, Vidović, Krizmanić, Spasić 2, Jović, Pandža, Tokić 2, Palić. Trener: Zvonimir Bilić.
ZADAR: M. Perić, Zrilić 1, Merhar 1, Malčić 4, Čubrić, Arbanas 5, Travica, Grdović, Bukva 5, Erlić, L. Perić, Končurat, Rogić, Rotim 2, Marinović. Trener: Miroslav Čačić.
Isključenja: Croatia 4 minute; Zadar 4 minute.
Sedmerci: Croatia osiguranje 3 (3); Zadar 2 (4)
 


Arbanas i Perić u naj momčadi


Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Tomislav Severec (Dugo Selo – 52 gola), za najboljeg igrača Domagoj Plešer (Moslavina). U najbolju sedmoricu završnice izabrani su: lijevo krilo Matija Babić (Croatia osiguranje), lijevi vanjski Ivan Arbanas (Zadar), srednji vanjski Tomislav Severac (Dugo Selo), desni vanjski Luka Sernjek (Prelog), desno krilo Jurica Erić (Moslavina), kružni Mateo Crnković (Karlovac) i vratar Mate Perić (Zadar).
Rezultati, za 11. mjesto: Prelog – Ludbreg 26:27; za 9. mjesto: Bjelovar – Hrvatski dragovoljac 20:15; za 7. mjesto: Medveščak – Zamet 23:22; za 5. mjesto: Karlovačka banka – Kaštela Adriachem 19:11; za 3. mjesto: Croatia osiguranje – Zadar 17:18; finale: Dugo Selo – Moslavina 15:22.
Z. P.