Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pročelnik Korona pozvao udruge na zajedničko korištenje gradskih prostora

24.05.2018. 10:00
Pročelnik Korona pozvao udruge na zajedničko korištenje gradskih prostora


Kolegij gradonačelnika, što se pročelnika tiče, otvorio je Ivan Mijolović, gradski pročelnik za financije, koji je izvijestio gradonačelnika o stanju u gradskoj blagajni gdje je zabilježen višak prihoda u odnosu na rashode od preko šest milijuna kuna. Tim novcem će se popuniti financijski manjak iz prethodnih godina, dok će se jedan dio rasporediti korisnicima proračunskih sredstava. 
Gradonačelnikov kolegij završio je inicijativom koju je iznio  Tomislav Korona, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom. Inicijativa se odnosi na ekonomičnije, funkcionalnije i pravednije korištenje gradskih prostora dodijeljenih udrugama.   
– Grad Zadar udrugama je na korištenje dodijelio ukupno 104 prostora, no najnoviji podaci Ministarstva uprave pokazuju kako na zadarskom području djeluje nešto manje od 900 udruga.  
– Apeliramo na udruge da više njih koristi iste prostore kako bi se ograničeni resursi mogli maksimalno iskoristiti, odnosno pozivamo korisnike prostora da prime udruge koje imaju sličan koncept te da se ti prostori koriste što više sati dnevno, rekao je Korona.