Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tomislav Letinić zatražio reviziju bolovanja Vlatka Marušića i supruge

23.05.2018. 14:30
Tomislav Letinić zatražio reviziju bolovanja Vlatka Marušića i supruge


Direktor gradske tvrtke Tržnica Zadar, Tomislav Letinić, od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zatražio je reviziju bolovanja svojega zamjenika Vlatka Marušića i njegove supruge Marine Marušić, više referentice za pravne i kadrovske poslove.
Razlog je, kaže Letinić, činjenica da ga on i ostali djelatnici Tržnice gotovo svakodnevno viđaju u gradu ili trgovačkim centrima, dok istodobno šalje doznake za bolovanja. Letinić čak posjeduje i nekoliko fotografija na kojima se Marušića vidi kako upravo odlazi s kave ili pak u trgovačkom centru sa suprugom. Sve je to Letinić, kako napominje, naveo u zahtjevu za reviziju Područnom uredu HZZO-a očekujući rezultate provjere bolovanja svojih djelatnika. Nakon podnošenja zahtjeva za reviziju, za naš list kaže:
– Nakon što smo u više navrata djelatnici Tržnica Zadar i ja vidjeli druge naše djelatnike koji su otvorili bolovanje kako ispijaju kave u gradu i više dana zaredom šeću po gradu oko 11 sati ili podne, zatražili smo od Zavoda za zdravstveno osiguranje reviziju bolovanja da vidimo je li to stvarno bolovanje ili nije. Sada čekamo izvješće revizije i onda ćemo imati puno jasniju situaciju, ističe Letinić.
Naime, aktualni direktor Tržnice Zadar dao je otkaz svojemu zamjeniku, bivšem direktoru Tržnice Vlatku Marušiću.
– Izvanredni otkaz gospodinu Marušiću je po meni apsolutno opravdan jer je kod javnog bilježnika ovjerio dokument koji je apsolutno kontra onoga što je napravio prilikom primopredaje dužnosti i što je potpisivao na sastancima uprave. U medijima je objavio izjavu u kojoj kaže da predmetna tvrtka ima apsolutno sve suglasnosti koje su joj potrebne i da nema razloga da ja raskinem ugovor o najmu našega prostora na gradskoj tržnici, a meni je u pisanom izvješću rekao da nemaju nikakvu suglasnost i da nitko nikad nije davao nikakvu suglasnost osim Nadzornog odbora", kazao nam je Letinić nakon davanja otkaza Marušiću, dodajući kako su i "on i supruga uzeli bolovanje kada im je pokušao uručiti otkaz, ali ga nisu uzeli, pa im je on poslan poštom", izjavio je tada Letinić.
Što se tiče Marine Marušić, ona je otkaz dobila prije svojega supruga.
– Njezin kompletan posao morao sam prebaciti na druge. S druge strane nije fiskalizirala račune ljudima, nego je to radila na način koji nije zakonit. Tri čovjeka su radila njezin posao. Onda sam joj dao da radi svoj posao prateći je da vidim kako radi, no bila je bezobrazna prema kupcima, nije im davala račune, još se i derala na njih, što apsolutno nije po zakonu. Nakon određenog vremena odlučili smo da više ne može raditi tu , kazao nam je aktualni direktor Tržnice Zadar.
O tome je li već pokrenuta revizija bolovanja Vlatka Marušića i njegove supruge te kakve je rezultate dala, pitali smo u Područnom uredu HZZO- a u Zadru, međutim rečeno nam je da se s tim pitanjem moramo obratiti centrali HZZO-a u Zagrebu. Oni, pak, napominju kako odgovor ne mogu dati.
– Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne može otkrivati osobne podatke svojih osiguranih osoba, nadasve podatke iz medicinske dokumentacije kao što su zdravstveni problemi i podaci o bolovanju jer bi time prekršio važeće propise HZZO-a, ali i Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, čime je u hrvatsko zakonodavstvo ugrađena Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) koju je Hrvatska dužna poštivati kao zemlja članica Europske unije, stoji u odgovoru HZZO-a.
Nakon saznanja da je HZZO zaprimio zahtjev za revizijom njegova bolovanja, za komentar smo se obratili Vlatku Marušiću, no odbio je svaki razgovor. Napomenuli smo mu i to da imamo više fotografija na kojima ga se vidi na javnim mjestima u kafiću ili u trgovačkom centru sa suprugom te je logično da javnost zanima slučaj s obzirom da je riječ o tvrtki u vlasništvu Grada Zadra. No, samo je ponovio kako ne želi dati izjavu, i to je razlog zbog kojeg, nažalost, ne možemo objaviti njegovo obrazloženje situacije.