Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vrijeme je za razgledavanje grada

Autor: Katarina Belić

22.06.2009. 22:00
Vrijeme je za razgledavanje grada

Foto: Zvonko KUCELIN



U posljednjih 24 h sata na području grada Zadra palo je oko 8 litara kiše, a sveukupno za vikend oko 50 litara po četvornom metru. Što se tiče temperature zraka posljednjih dana snizila se za oko 10-ak stupnjeva, kazao je jučer Anđelko Vidović, voditelj Meteorološke postaje


Ovih dana vremenska prognoza nije povoljna za sve one koji su svoj produženi vikend namjeravali iskoristiti za duži odmor i uživanje u ljetnim blagodatima i čarima sunca i mora. Naime, ružno, kišno i prohladno vrijeme koje je započelo zajedno s vikendom dočekalo je brojne goste i turiste koji su ovih dana svoj godišnji odmor odlučili provesti u Zadru. Pljuskovi i vjetar ipak su osjetno snizili temperaturu mora i zraka.
– U posljednjih 24 h sata na području grada Zadra palo je oko 8 litara kiše, a sveukupno za vikend oko 50 litara po četvornom metru. Što se tiče temperature zraka posljednjih dana snizila se za oko 10-ak stupnjeva i sada dnevna temperatura iznosi 17°C, rekao je Anđelko Vidović, voditelj Meteorološke postaje Zadar.
Naime, ove godine su nam već u mjesecu svibnju počele vrućine i neuobičajeno visoke temperature koje su se zatim krajem mjeseca naglo snizile. Slično vrijeme nas je dočekalo i u lipnju. Dakle, prvo su temperature bile prilično visoke, a sada nas je krajem mjeseca ponovno dočekao val zahlađenja. 
Nažalost, kako doznajemo ni idućih dana, prema riječima dežurnog sinoptičara, ne očekuje nas ništa bolje vrijeme, već se prognoza slična onoj od vikenda, dakle, pretežno oblačno povremeno s kišom, nastavlja i dalje sve do kraja tjedna.
– Sljedećih dana vrijeme se neće znatno mijenjati, a to znači da nas očekuje uglavnom promjenljivo oblačno vrijeme povremeno s kišom te uz mogućnost pljuskova s grmljavinom. Temperatura zraka u Zadru će se kretati oko 24°C, dok stabilizaciju vremena očekujemo tek krajem mjeseca, kazao je Vlatko Vukičević, dežurni sinoptičar Državnog hidrometeorološkog zavoda Split.