Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Župan Božidar Longin negativan na koronavirus, ostaje u samoizolaciji

23.06.2020. 20:52


Nakon što je sudionik teniskog spektakla Adria Tour Grigor Dimitrov samo sat uoči finalnog meča između Novaka Đokovića i Andreja Rubleva u nedjelju na svom Instagram profilu objavio kako je pozitivan na Covid-19, nastala je prava strka u redovima sudionika, organizatora, ali i gledatelja. Istu večer nakon što je finalni meč, kao i koncert Petra Graše otkazan, svi sudionici ovog događanja testirani su u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo i to o svom trošku. Na žalost, pokazalo se da su pozitivne još četiri osobe, među kojima i mladi tenisač zadarskih korijena Borna Ćorić.
S Bornom se za vrijeme Adria Toura susreo i zadarski župan Božidar Longin koji se nakon toga povukao u samoizolaciju. Tada je na svom Facebook profilu objavio kako dužnost župana zahtijeva puno kontakata s brojnim ljudima.
– Nažalost, lijep događaj kakav je bio teniski turnir Adria Tour prekinut je zbog pojave koronavirusa među igračima i trenerima. Kako sam bio u kontaktu s tenisačem Bornom Ćorićem, čiji nalaz je pozitivan, morat ću neko vrijeme provesti u samoizolaciji. Dobro se osjećam i vjerujem da nisam zaražen, ali moram biti odgovoran i pridržavati se uputa struke. Borni i ostalim zaraženima, želim što skoriji i uspješniji oporavak, poručio je tada Longin.
Večeras su pristigli i rezultati njegovog testiranja te je objavio kako je na sreću negativan na Covid-19, no da ostaje u samoizolaciji.
– Stigli rezultati testa – negativan sam na #COVID19. Ipak, prema uputi epidemiologa i dalje ostajem u samoizolaciji. Malo radova u vrtu, malo po kući, bitno je ostati u formi, zaključio je Longin.