Humanitarna akcija »Glini ZaDar« - primjer plemenitosti i suradnje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Gradonačelnik Dukić primio učenike osnovne škole iz Gline
Klaustar sv. Frane za naš susret nismo izabrali slučajno. U sakristiji ove crkve 18. veljače 1358. potpisan je čuveni Zadarski mir između Mletačke Republike i hrvatsko-ugarskog kralja Ludovika I., čime je uspostavljen dugogodišnji mir na ovim prostorima. Čuvajući mir i prenoseći te vrednote na najmlađe, promičemo i poznavanje naše povijesti, kulturne i društvene baštine, tradicije i običaja, istaknuo je gradonačelnik Dukić
Grad ZADAR
U klaustru crkve sv. Frane gradonačelnik Dukić i pročelnik Nekić pozdravili su osnovce iz Gline

OŠ Šimuna Kožičića Benje u ožujku je pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom »Glini ZaDar« s ciljem prikupljanja donacija za učenike iz potresom pogođenog područja Gline. Humanitarna akcija obuhvatila je prikupljanje novčanih priloga, školskog pribora kao i organizaciju ljetovanja za učenike OŠ Glina u obiteljima učenika OŠ Š.K. Benje tijekom ljetnih praznika.

Kako je istaknuo ravnatelj Dražen Adžić ovim su načinom htjeli potaknuti učenike na solidarnost i zajedništvo u pomaganju potrebitima. Također, kolegama iz škole u Glini organizirani su posjeti Muzeju antičkog stakla, izložbi Zlato i srebro Zadra, posjet NP-u Paklenica, NP-u Krka i druge aktivnosti tijekom boravka u Zadru i Zadarskoj županiji.
Tim povodom gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i pročelnik UO-a za odgoj i školstvo Joso Nekić, u klaustru crkve sv. Frane pozdravili su učenike iz OŠ Glina zaželjevši obiteljima i svim žiteljima toga kraja, koji je nedavno pretrpio velike štete i donio previše briga, da se sve obnovi što prije i da se takva tragedija nikada ne ponovi.
- Zahvaljujem gvardijanu fra Ivanu Lelasu jer klaustar sv. Frane za naš susret nismo izabrali slučajno. U sakristiji ove crkve 18. veljače 1358. potpisan je čuveni Zadarski mir između Mletačke Republike i hrvatsko-ugarskog kralja Ludovika I., čime je uspostavljen dugogodišnji mir na ovim prostorima. Čuvajući mir i prenoseći te vrednote na najmlađe, promičemo i poznavanje naše povijesti, kulturne i društvene baštine, tradicije i običaja, ali i prirodnih ljepota, zauzimajući se za bolji život svih nas i onih koji tek dolaze. Zato neka i naš današnji susret nosi poruku mira, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Dukić zaželjevši da svima boravak u Zadru ostane u trajnoj lijepoj uspomeni.

Također je zahvalio ravnatelju OŠ Š.K.Benje, učenicima domaćinima i njihovim obiteljima na ovoj lijepoj inicijativi koja će ih obogatiti divnim iskustvom i biti primjerom i drugima.
U ime svih učenika i nastavnika, na cjelokupnoj humanitarnoj akciji zahvalila je ravnateljica OŠ iz Gline, Robertina Štajdohar istaknuvši kako vjeruje da će ovo ljetovanje djeci ostati u trajnom lijepom sjećanju.

Pročelnik Nekić naglasio je kako je ovo prilika razvijanju daljnje suradnje kroz organizaciju razmjene učenika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno