Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kadeti i pretkadeti Zadra uvjerljivo do osmine finala

23.06.2021. 07:17


Kadeti Zadra na prvenstvu Hrvatske – regije Jug osvojili su uvjerljivo prvo mjesto u skupini B i ostvarili plasman u osminu finala koje će igrati sutra u Zagrebu protiv Bosca. Pobjednik tog susreta će naći svoje mjesto na završnom turniru U-17 prvenstva Hrvatske. Igrači Tonija Matešića u prvoj su utakmici svladali KK Adriatic s 93:63 dok su u drugoj utakmici kadeti Zadra pobijedili Alkar s 96:84. U finalu su se borili protiv svojih gradskih rivala Sonik Puntamike. U Jazinama su uvjerljivo slavili s 84:61, Jurica Zagoršak bio je najbolji strijelac s 19 poena dok su Ivan Njegovan, Gabrijel Karamarko i Marko Viduka zabili po 12 poena.
– Odigrali smo tri dosta zanimljive utakmice i kod svakog protivnika bilo je neke određene težine, ali upisali smo na kraju sve tri pobjede. Bez obzira na sve to, stvarno sam zadovoljan angažmanom svih igrača, naročito u ovoj zadnjoj utakmici gdje smo imali šansu napraviti određene kalkulacije, ali klub kao što je Zadar ne smije kalkulirati nikada protiv nikoga. Ova pobjeda protiv Sonika je itekako zaslužena – rekao je Toni Matešić nakon odigrane završnice regije jug.
Pretkadeti KK Zadar su također bili uspješni kao i njihove starije kolege. Na završnici U15 PH – regija Jug Zadrani su osvojili prvo mjesto. Momčad Rajka Vidakovića odigrala je dvije utakmice u Dubrovniku, prva je bila protiv Alkara kojeg su svladali s rezultatom 100:37. U finalu su mladi Zadrani svladali svoje vršnjake iz Splita rezultatom 80:46, a najbolji strijelac bio je Vito Perković s 23 poena dok je Toni Torbarina zabio 14 poena. U osmini finala koje se igra 25. lipnja u Zadru, igrači Rajka Vidakovića sučelit će se s Dubravom.