Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Policija sumnjiči 29-godišnjaka za niz krađa u protekle dvije godine

23.06.2021. 07:40


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznena djela na širem zadarskom području.
Naime, u ponedjeljak kasno navečer u Briševu, policijski službenici su postupajući po dojavi o provali u trgovinu trgovačkog društva, brzom i koordiniram akcijom u blizini zatekli dvije osobe koje se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela. Također je nedaleko trgovine pronađeno vozilo marke Audi, na kojeg su bile postavljene nepripadajuće registarske oznake.
Zatečene osobe su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno je da se radio o 29-godišnjaku i maloljetnoj osobi u dobi od 16-godina, koje se sumnjiči da su neposredno prije dolaska policijskih službenika provalili vrata na skladištu trgovine u namjeri izvršenja kaznenog djela.
Nadalje, sumnja se kako su se do Briševa dovezli osobnim vozilom, Audijem kojeg koristi 29-godišnjak, a koji je prethodno na vozilo postavio nepripadajuće registracijske oznake zadarskog područja, a koje pripadaju drugom vozilu – Opelu.
Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog teške krađe u pokušaju, dok se protiv 29-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.
Provedenim daljnjim kriminalistički istraživanjem, 29-godišnjaka se sumnjiči da je u protekle dvije godine na zadarskom području počinio još jedanaest teških krađa provaljivanjem (ili pokušaja) u razne trgovine, kojom prilikom je otuđivao cigarete, piće i novac, a pričinjena ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi preko 100.000,00 kuna.
Tako ga se sumnjiči da je u noći 09/10.lipnja ove godine u Jovićima provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete i novčani polog ukupne materijalne štete preko 20 tisuća kuna. Također, sa je 03.veljače ove godine u Posedarju provalio u skladište trgovine trgovačkog društva, a potom pokušao ući u trgovinu u čemu nije uspio. Isto tako da je tijekom mjeseca rujna 2020.godine u Briševu provalio u drugu trgovinu trgovačkog društva, odakle nije ništa otuđio.
Nadalje, 29-godišnjaka se sumnjiči kako je tijekom 2019.godinu počinio još osam teških krađa, i to:
– u ožujku u trgovinu trgovačkog društva u Ljubačkim stanovima, odakle je otuđio razne duhanske proizvode vrijednosti preko 16 tisuća kuna,
– u travnju u Briševu u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete, alkoholna pića i druge artikle, ukupne štete preko 29 tisuća kuna,
– u svibnju mjesecu u trgovinu na području mjesta Slivnica Gornja, odakle je otuđio cigarete i piće vrijednosti preko 22 tisuće kuna,
– u lipnju u trgovinu trgovačkog društva u Briševu, odakle je otuđio novčani polog i razne cigarete, vrijednosti preko 15 tisuća kuna.
Nadalje, da je u rujnu u Briševu provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete te da je tijekom rujna i prosinca još u 3 navrata pokušao provaliti u trgovine na području Briševa.
Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa.


Krađa u Obrovcu – dovršeno kriminalističko istraživanje
Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krađu.
Naime, njega se sumnjiči da je tijekom kolovoza 2019.godine na području mjesta Golubić otuđio pčelarsku vagu i košnicu s pčelama u vlasništvu 61-godišnjaka, vrijednosti nekoliko tisuća kuna
Protiv 63-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog Krađe.