Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarska klapa Kadena osvojila drugo mjesto u Omišu

22.07.2012. 22:00
Zadarska klapa Kadena osvojila drugo mjesto u Omišu


Na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa Omiš za festivalska odličja u “Večeri novih skladbi” u petak 20. srpnja natjecalo se deset skladbi, odnosno deset ponajboljih hrvatskih klapa koje su na festival došle uz pozivnicu organizatora.
Od ukupno 30 skladbi koje su pristigle na natječaj stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Dušan Šarac, mr. Vedrana Milin-Ćurin i dr. Ivana Tomić-Ferić odabralo je 10 novih pjesama koje su nam u petak na Trgu Stjepana Radića u Omišu na Večeri novih skladbi zapjevale klape Basca (m) – Baška Voda, Volat (mj) – Pučišća, Filip Dević (m) – Split, Puntari (m) – Omiš, Kamen (m) – Kamen, Ventula (ž) – Split, Kadena (m) – Zadar, Braciera (m) – Bol, Adrion (m) – Makarska i Šufit (m) – Split.
 Tako je muška klapa Šufit iz Splita sa skladbom “Na podan Merjana” na glazbu Duška Tambače i tekst Jakše Fiamenga, apsolutni pobjednik na Večeri novih skladbi 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012. Pripalo joj je najviše glasova publike i najveća ocjena stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, kao i nagrada za najbolju izvedbu iste skladbe.
Drugo mjesto i srebrna plaketa, po stručnom ocjenjivačkom sudu pripalo je autoru glazbe i teksta Igoru Brešanu za skladbu “Sva su moja primalića”, u izvedbi jedne od ponajboljih zadarskih klapa, klape Kadena, dok je treće mjesto i brončanu plaketu, osvojila skladba “Ka paver u svići” koju je na tekst Jakše Fiamenga skladao Krešimir Magdić, a izvela ženska klapa Ventula iz Splita.