Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zajednička ulaznica za sedam zaštićenih prirodnih područja

23.07.2019. 09:32
Zajednička ulaznica za sedam zaštićenih prirodnih područja


Motivirani prošlogodišnjim uspjehom, Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika formirali su zajedničku ulaznicu destinacije Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja, saznajemo putem portala hrturizam.hr
S obzirom na to da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, namjera je uz pomoć njegovog popularnog brenda na održiv način brendirati ostatak destinacije koji je turistima manje poznat, a također bogat prirodnim ljepotama. Time bi se ponudio dodatni kvalitetni sadržaj za turiste, samim time se i podiže zadovoljstvo gostiju, gosti bi se duže zadržali u Lici, a na kraju bi se i povećala turistička potrošnja.
Kupnjom ulaznice destinacije Lika posjetiteljima će biti omogućen ulaz u sljedeća zaštićena područja prirode: u Nacionalnom parku Plitvička jezera ulaz u park, prijevoz elektrobrodom i panoramskim vlakom u okviru odabranog programa razgledavanja i osiguranje posjetitelja, u Nacionalnom parku Paklenica jedan dan obilaska Nacionalnog parka, u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit jedan posjet Kući Velebita i posjet Parku za tri uzastopna dana, u Parku prirode Velebit ulaz u značajni krajobraz – uvalu Zavratnica, u Pećinskom parku Grabovača obilazak špilje Samograd uz stručnog vodiča te obilazak parka, u Baraćevim špiljama 60 minuta obilaska uz pratnju stručnog vodiča te u Hrvatskom centru za autohtone vrste riba i rakova krških voda posjet centru, podjelu Knjižice znanja, gledanje poučnog filma o regiji Gacka, mikroskopski pregled tkiva ribe, prolazak poučnom stazom fauna Gacke, obilazak Pećine, pogled na Gacku dolinu s vidikovca.
Uz navedeno, ulaznica obuhvaća i obilazak Memorijalnog centra "Nikola Tesla" Smiljan.
Po jedinstvenoj cijeni od 300 kuna za odrasle te 200 kuna za djecu (7-18), moći ćete posjetiti osam ulaza u razdoblju od 15. srpnja do 31. listopada 2019., a ulaznica je dostupna na prodajnim mjestima u Nacionalnom parku Plitvička jezera.