Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvoje Nazorovaca engleski riješilo sa stopostotnom točnošću

23.07.2020. 09:36


Unatoč najstresnijoj školskoj godini i maturi koja je protekla u ozračju epidemioloških mjera, ispit zrelosti u Hrvatskoj polučio je u cjelini gledano bolje rezultate od lanjskih, a čak 105 učenika riješilo je 112 ispita sa stopostotnom točnošću. Među njima je i dvoje maturanata iz zadarske Gimnazije Vladimira Nazora koji su, doznajemo u ovoj gimnaziji, test iz engleskog jezika B razine riješili sa stopostotnim uspjehom.
– Većina naših maturanata postigla je izvrsne rezultate na maturi, a dvoje učenika i stopostotni uspjeh na testu iz engleskog B razine, čime su zauzeli prvo mjesto u generaciji vršnjaka, kaže profesorica Janja Pedić, ispitna koordinatorica u Gimnaziji Vladimira Nazora Zadar, dodajući kako su u školi svi iznimno zadovoljni jer su mnogi učenici pokazali visoku razinu usvojenog znanja iako je školska godina bila, kako ističe prof. Pedić, turbulentna od samog početka kada je nastava izostala zbog štrajka prosvjetara, da bi se zbog korona krize nastavila i završila »na daljinu.«
– Učenici su ovim uspjehom pokazali ne samo naučeno već i veliku odgovornost i zrelost, a matura je uspješno provedena uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Većina učenika uspjela je upisati željene studije, te im svima naša škola želi uspješno i sretno daljnje školovanje, ističe još ispitna koordinatorica Janja Pedić od koje još doznajemo da su i maturanti koji su 100 posto riješili test upisali željene studije – učenik u Londonu financijski menagment, a učenica matematiku na PMF-u.