Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Humanitarni maraton za zadarsku Udrugu za autizam

23.07.2021. 11:43


U organizaciji Fan cluba i Love Privlaka, a u suorganizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat Zadar i promotora utrke Slovenca Roka Kerina, 38-godišnjeg daljinskog plivača iz Ljubljane koji je prije desetak godina bio suvremeni vladar svih maratonskih natjecanja na hrvatskom Jadranu, 5. kolovoza 2021. na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u Privlaci će se održati prvi Međunarodni plivački maraton.
– Start utrke je u Portu, a cilj nakon 3.000 metara utrke na Punti Rokinica, rtu Artić koji predstavlja najzapadniju kopnenu točku Dalmacije, rekao je inicijator i glavni organizator, privlački ugostitelj Anthony Cukrov Kurta, osnivač Facebook portala Fan club I Love Privlaka koji ima preko 3.500 članova.
– Veliki plivački maraton je i humanitaran, namijenjen Udruzi za autizam Zadar jer djeca s autizmom svakodnevno trebaju pomoć. Roditelji djece s autizmom susreću se s izazovom na koje nije lako odgovoriti, ali nije nemoguće. Autizam se još uvijek istražuje i stručnjaci smatraju da ga treba promatrati kao na različitu sposobnost, a ne nesposobnost, istaknuo je Kurta, dodavši kako će u humanitarne svrhe biti i majice i zastavice.
Pokrovitelji i sponzori su: Općina Privlaka, TZO Privlaka, Komunalno poduzeće Artić Privlaka, Turisthotel Zadar, Cetina, BA COM trgovina, Vinarija Biograd, Bruschetta Zadar, Pekara Foša, Restoran Bepo Nin, Nina dom nekretnine Zadar, KUVER grupa Kožino, Tiskara Zadar, Zadarski list i drugi.
– Bit će to jedinstveni plivački maraton s puno popratnih događanja koji započinju već u 16 sati, najavio je Kurta.
Fešta od pića, ića i glazbe, ako epidemiološki uvjeti dozvole, održat će se na Punti Rokica gdje će se za scenografiju pobrinuti zadarski scenograf Nenad Stojaković.
– Za veseli štimung i pjesmu na Punti Rokinica zadužen je Zoran Jelenković i DJ Roko Rančić, dok će na brodu Arbiana za glazbu brinuti DJ Mate Kokić. Za degustaciju vina pobrinut će se vinari Zadarske županije,kazao je Kurta, kojega je za organiziranje plivačkog maratona potaknula ljubav prema Privlaci.
Kurta je izrazio nadu da će se epidemiološka situacija smiriti te da će se plivački spektakl održati bez problema.
– Na ovom događaju pridržavat ćemo se svih strogih epidemioloških mjera shodno napucima Stožera civilne zaštite Zadarske županije, poručio je Kurta.
Prijave za međunarodni plivački maraton u Privlaci primaju se do 4. kolovoza na email: [email protected].
– Stoga, svi u svoje kalendare zabilježite datum 5. kolovoza, a mi vas sve uz sve epidemiološke mjere očekujemo otvorena srca u Privlaci na spektakularnoj fešti, pozvao je Anthony Cukrov Kurta.