Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Treća sreća Varoši

23.07.2021. 07:24


I treće finale malonogometnog turnira Zara Dental centar kup, koji je preksinoć završen na igralištu u uvali Bregdetti, donijelo je dvoboj u kojem su se suprotstavili CB Nita i Varoš. No, za razliku od lani i preklani, titula je ovaj put pripala Varoši koja je dominirala u finalu i stvarala prilike. Dugo je Jakov Pinčić, najbolji vratar turnira, držao CB Nitu na nuli, no pritisak Varoši je urodio plodom nakon što je Karlo Klarin, najbolji igrač turnira, iskoristio pogrešku suparničke momčadi i sjajnim udarcem iz kontre doveo svoju momčad u vodstvo. Rezultat je to s kojim se otišlo na odmor nakon kojeg branitelji titule kreću na sve ili ništa. Takav pristup im se isplatio nakon što je Leo Plecić iz slobodnog udarca malo iskosa s desne strane precizno pogodio za 1:1 iskoristivši loše postavljen živi zid. I onda ključni trenutak dvoboja u kojem je Mate Bugarija povukao kontru i pogodio vratnicu, a Luka Jurlina bio precizan iz odbijanca za 2:1. Tražili su iz CB Nita prekršaj na svojoj polovici, ali kako VAR-a nema nije bilo ni mogućnosti za promjenu sudačke odluke. Svjesni da što prije moraju po izjednačenje igrači CB Nite idu na rizik s igračem umjesto vratarem, što je Varoš iskoristila i dvaput precizno pogodila praznu suparničku mrežu za pobjednički pokal i deset tisuća kuna novčane nagrade. Tako konačnih 4:1 ne otkriva svu dramatičnost finala u kojem se se namjerili stari rivali i prijatelji. CB Nita je za drugo mjesto dobila četiri tisuće kuna. Susret za treće mjesto donio nam je sraz Smiljevca i Tina koji je poveo u početnoj fazi da bi nekoliko sekundi kasnije izjednačio Blaž Katuša. Bio je to početak preokreta Smiljevca čiji su igrači za veliku želju nagrađeni s ukupnom pobjedom 5:2 koja im je donijela i dvije tisuće kuna. Tin nije bio na svojoj prepoznatljivoj razni, očito je poraz u polufinalu od CB Nita ostavio traga. Seniorski turnir, koji je organizirao Futsal Zadar, trajao je deset dana, a nastupilo je 30 momčadi.
Odigran je i turnir juniora (igrači rođeni 2004./05.) koji je okupio 20 sastava. Prvo mjesto i dvije tisuće kuna osvojio je CB Dišpet nakon što je u finalu s 4:0 pobijedio Tehničku, kojoj je drugo mjesto donijelo tisuću kuna. Finale je bilo puno dramatičnije od onoga što bi se moglo zaključiti iz rezultata, no Tehnička nije ima rješenja za Matka Miletića, protivničkog vratara, koji je odradio veliki posao. Tehničari su bili na razini cijeli turnir, u četvrtfinalu i polufinalu su slavili nakon šesteraca, međutim u finalu im je nedostajalo i malo sreće. Treće mjesto igračima Jazina 2 je donijelo 500 kuna nakon pobjede na biogradskim Gaunima, koji su došli u oslabljenom sastavu.
– S ovim što smo vidjeli posljednjih deset dana u Arbanasima, zadarski futsal zaista ima blistavu budućnost – napisali su na stranici Futsal Zadar u zaključku s juniorskog turnira.


Seniori
Finale
VAROŠ       4
CB NITA        1
VAROŠ: Radaj, Župan, L. Jurlina, Vuković, Oljica, Mudronja, Bugarija, Kojić, Klarin, Ćurčija, J. Jurlina, Vučković. Voditelj: Marko Jukić.
CB NITA: Pinčić, Genda, Lekaj, Jakušić, Vukorepa, Lovretić, Plecić, Andačić, Vrsaljko, Čule, Marić, Jurjević.


Za treće mjesto
TIN       2
SMILJEVAC       5
TIN: Piplica, Pejić, Baždarić 1, R. Burčul, Marković, G. Burčul, Fantov, Stojanov 1. Voditelj: Tiho Knežević.
SMILJEVAC: Tokić, Jarmanović, Dundović, Blažević, Čačić 2, P. Katuša 1, Colić Škuca 1, B. Katuša 1, Šamija.




Juniori
Finale
CB DIŠPET       4
TEHNIČKA       0
CB DIŠPET: Šime Župan 1, Filip Škara, Marin Senkić, Branimir Škara, Romano Vukoša 1, Matko Miletić, Luka Škara 1. Voditelj: Marko Vukić.
TEHNIČKA: Donat Senkić (ag), Marino Šarić, Marko Zebić, Luka Jović, Toni Šoša, Filip Skelin, Matej Kolega, Leon Golden, Ivan Sušić. Voditelj: Željko Skukan.


Za treće mjesto
JAZINE 2       8
GAUNI       1
JAZINE 2: Martin Čirjak 3, Jure Brkić, Stipe Pelaić 1, Hrvoje Galac 2, Josip Kevrić 1, Ivan Kevrić 1, Marcelo Patrk, Leon Pavić, Stipe Perinović. Voditelj: Luka Lisica.
GAUNI BIOGRAD: Josip Kulaš, Mateo Mitrović, Roko Štopfer, Ivan Nekić, Stipe Došen, Ante Kulaš, Marko Novosel 1, Šime Mrkić, Petar Musić, Zvonimir Pilipović, Antonio Pribilović, Luka Živić, Luka Tolić, Maro Galešić. Voditelj: Jurica Vidaković.
Seniori
1. Varoš: 10 tisuća kuna
2. CB Nita: 4 tisuće kuna
3. Smiljevac: 2 tisuće kuna
Najbolji igrač: Karlo Klarin
Najbolji strijelac: Toni Katalinić (Tin)
Najbolji vratar: Jakov Pinčić (CB Nita)
Finala
2019. CB Nita – Varoš 10:9 (2:2)
2020. CB Nita – Varoš 3:1
2021. Varoš – CB Nita 4:1
Put Varoši do titule
Osmina finala: Varoš – Arbanasi 7:1.
Četvrtfinale: Varoš – Višnjik 5:4 (2:2)
Polufinale: Varoš – Smiljevac 2:1
Finale: Varoš – CB Nita 4:1
Juniori
1. CB Dišpet: dvije tisuće kuna
2. Tehnička: tisuću kuna
3. Jazine 2: 500 kuna
Najbolji igrač: Marin Senkić (CB Dišpet)
Najbolji strijelac: Martin Čirjak (Jazine 2)
Najbolji vratar: Matko Miletić (CB Dišpet)