Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Ćutin otok svoj…”

22.08.2010. 22:00
“Ćutin otok svoj…”


Prvi put na fotografiji vidim predivnu crkvicu Sv. Nikole, a od autora sam doznala da se nalazi u Povljani. Ima tu još zanimljivih fotografija, predivnih otočnih krajolika, ostataka sakralnih objekata. Nakon razgledavanja ove izložbe trebala bih krenuti u ponovni obilazak Paga
U izložbenom prostoru crkve Sv. Jurja u Pagu otvorena je izložba, a na 60-ak fotografija prikazani su zanimljivi motivi otoka Paga, a izložba, kako kažu izlagači, s razlogom nosi naslov “Ćutin otok svoj…”.
Radove su izložili paški fotoamateri, članovi zajednice “PagFoto”: Vedrana Dragičević, Damir Fabijanić, Vesna Fabijanić, Vesna Karavanić, Nikola Maržić, Aldo Meštrović, Ivan Oguić, Jure Orlić, Radivoj Pastorčić, Ana Škoda, Nataša Vučić Tomljanović, Tihana Tvrdinić i Rosana Fabijanić. U samo tri dana od svečanog otvorenja, izložbu je posjetilo nekoliko stotina ljudi, koji su sudeći po knjizi dojmova, oduševljeni fotografijama.
Među posjetiteljima izložbe moglo se čuti kako neke dijelove otoka na fotografijama uopće nisu vidjeli, a kako kaže jedna gošća koja gotovo 40 godina ljetuje u Pagu, za fotografije ima još dosta motiva.
– Prvi put na fotografiji vidim predivnu crkvicu Sv. Nikole, a od autora sam doznala da se nalazi u Povljani. Ima tu još zanimljivih fotografija, predivnih otočnih krajolika, ostataka sakralnih objekata. Nakon razgledavanja ove izložbe trebala bih krenuti u ponovni obilazak Paga, rekla je jedna Zagrepčanka.
Ovakvih i sličnih komentara bilo je puno. Zanimljivost ove izložbe je što je svaka izložena fotografija popraćena predivnim stihovima otočnih pjesnika.
Fotografije u crkvi Sv. Jurja mogu se pogledati svaki dan do 10. rujna u večernjim satima.