Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Što se događa s podnom rasvjetom na Liburnskoj obali?

24.08.2018. 07:30
Što se događa s podnom rasvjetom na Liburnskoj obali?


 Podna rasvjeta na dionici od Pozdrava Suncu prema svjetioniku na Liburnskoj obali uništena je nedugo nakon što je postavljena, a potom je, tvrde naši čitatelji, zaboravljena. Da zaista ne radi te da je nekoliko svjetlećih tijela razbijeno i napunjeno smećem osvjedočili smo se i sami na licu mjeta, a potom, budući da je riječ o vrlo frekventnoj lokaciji nedaleko najpopularnije turističke gradske strakcije, uputili smo upit investitorima – Gradu Zadru i Lučkoj upravi Zadar, pod čijom je nadležnošću ta rasvjeta te tko i kada bi je trebao vratiti u funkciju.
Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar kazao je kako je Grad Zadar uz manju pomoć Lučke uprave Zadar financirao uređenja partera Istarske obale i Pozdrava Suncu zajedno sa instalacijama struje i rasvjete pa da je shodno tome onda Grad Zadar zadužen i za održavanje tih instalacija i opreme. Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša prvo su izišli na teren i sačinili zabilješku o onome što su tamo zatekli, a potom su nam odgovorili kako će u što skorijem roku problem riješiti.
– Rasvjetna tijela su oštećena pod prometom teretnih vozila veće nosivosti od dozvoljene za promet nad istima (5000 kg). Kako je nakon otvorenja luke Gaženica intezitet prometa smanjen, može se pristupiti zamjeni oštećenih rasvjetnih tijela s novima. No, moramo naglasiti da je riječ o ne maloj investiciji te vrijedi razmisliti o održivom rješenju. Lokaciju svakako treba držati urednom, čistom i sigurnom, kaže pročelnik UO za za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertino Dujela.
Na Istarskoj obali, u dijelu koji je državno vlasništvo, odnosno pomorsko dobro, nalaze se i metalna ograda te kontejner koji su nekoć označavali graniči prijelaz, a nedaleko je i objekt, tzv. Slastičarna, koji je do preseljenja Carine u Gaženicu služio carinskim djelatnicima za njihove poslove. Obzirom da se radi o vrlo atraktivnoj lokaciji, bilo bi dobro kad bi se nepotrebni sadržaji uklonili, a taj prostor prenamijenio za javnu namjenu.