Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Travu se na Vitrenjaku zalijevalo toliko da je poplavila i cesta?!

25.08.2018. 08:00
Travu se na Vitrenjaku zalijevalo toliko da je poplavila i cesta?!


Oni koji su se ovih dana zatekli na Vitrenjaku ostali su neugodno iznenađeni količinom vode koja je zbog prskanja travnjaka istjecala na cestu. Zadranin koji je ovom cestom prolazio oko ponoći poslao nam je i fotografiju iz koje se jasno vidi kako se travnjak polijeva na način da poplavi i cesta.
– Od ponoć do jedan šiša po cesti sve u šesnaest. U ponoć svake večeri ovako se zalijeva trava na Vitrenjaku. I cijelo ljeto nitko popraviti. Evo brige za opće dobro – kazao nam je ovaj Zadranin.
I doista, odlaskom na Vitrenjak i sami smo se uvjerili kako iz prskalice lije "sve u šesnaest", ali i da nije riječ o jednokratnom problemu, već o nečemu što traje dulje vrijeme. Očito je bila riječ o kvaru na sustavu za polijevanje te nije jasno kako u Nasadima ovo i dosad nisu uočili.
Nazvali smo njihovog direktora Lenka Ugrinića koji nam je pak kazao kako nije riječ ni o kakvom bespotrebnom trošenju vode, već je to tek dojam prolaznika kojima se čini kako iz prskalica istječe puno vode.
– Voda šprica svugdje naokolo i mali dio iziđe i na cestu, pa ljudi imaju dojam da je sve poplavilo. Osim na Vitrenjaku, tako je i na Bulevaru gdje prskalice polijevaju zelene površine, pa nekad malo vode ode i na cestu jer ona, za razliku od zemlje, ne može upiti vodu. No, nije riječ ni o kakvom neracionalnom trošenju vode, pazimo da prskalice budu usmjerene prema travnjaku – kaže Ugrinić, dodajući kako pomno prate utrošak vode.
– Prskanje reguliramo prema vrsti vegetacije tako da gdje je ona bujnija i traži više vode, na odgovarajući način namjestimo prskalice, ali nema ni riječi o nekom velikom trošku. Osim toga, vidi se da pazimo naše travnjake, pogotovo usporedimo li ih sa onim Uskokovim koji je zbog nezalijevanja uvenuo. Ali, to je njihova površina i mi tu ne možemo ništa, dali smo im ponudu za održavanje njihovih zelenih površina, ali nisu htjeli prihvatiti. Ipak, provjerit ćemo situaciju s prskalicama na Vitrenjaku iako, naglašavam, nema ni riječi o nepotrebnom zalijevanju trave i poplavi ceste – kazao nam je Ugrinić.
Međutim, nakon pola sada ponovno nas je nazvao i ovoga puta rekao kako su utvrdili da je riječ o napukloj prskalici. Naime, iz fotografije koju nam je Ugrinić poslao vidi se da je, nakon našeg pitanja, na Vitrenjak odmah posalo radnike, a oni su utvrdili da je ipak riječ o kvaru.
Voda se, dakle, ipak bespotrebno trošila, a sreća da je ovaj građanin to dojavio kako bi se rasipanje vode spriječilo.