Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Povratnik Josip Majić predstavio se s dva pogotka

23.08.2021. 07:14


U posljednjoj provjeri pred početak Treće HNL Zadrani su na krilima novog pojačanja Josipa Majića (1994.) pobijedili Vodice 2:1. Prvi put Majić je u Zadar došao iz biogradskog Primorca u ljeto 2018. Zadržao se pola sezone nakon čega je otišao u Hrvatski dragovoljac, Lokomotivu i Široki.
– Poznajem dosta igrača u Zadru, a radio sam i s pomoćnim trenerom Draganom Blatnjakom. Nakon što su mi predstavili plan za sljedeću sezonu, koji je dosta ambiciozan, odlučio sam se vratiti i tako pomoći klubu i sebi. Mislim da mogu dati doprinos u igri prema naprijed i nadam se da ćemo ostvariti zajedničke ciljeve – izjavio je Majić.
Kad je riječ o dvoboju s Vodicama, domaći su od prve minute dominirali terenom i stvarali prigode, no gosti su u 23. minuti prvi došli do pogotka kada je Fuštin sa 20 metara neobranjivo pogodio gornji lijevi kut Pinčićevih vrata. Zadrani su nastavili s pritiskom, ali gosti su otišli s prednošću na poluvrijeme. Na početku drugog poluvremena trener Terkeš radi promjene koje su donijele konkretniju igru domaćih. U 65. minuti iz jedne odlične akcije Delija s desne strane dobrim centaršutom pronalazi Majića koji efektno glavom zabija za 1:1. Zadar nastavlja s pritiskom i u jednoj individualnoj akciji u 80. minuti Joao Felipe ulazi u 16-erac gostiju i dribla dvojicu igrača no stoper gostiju ga ruši i sudac Babić opravdano pokazuje na 11 metara. Sigurni izvođač sa 11 m bio je Majić. Zadrani su sačuvali prednost i mirno priveli utakmicu kraju.
Protiv Vodica za Zadar je debitirao i Ante Toni Bačkov (1999.). Bio je član Pakoštana, Primorca (B), Šibenika, Hajduka, Lokomotive, Primorca (S), a na Stanove je stigao iz bugarskog drugoligaša Spartaka iz Varne.
– Odabrao sam Zadar jer sam ovdje domaći igrač. Najveći doprinos mogu dati golovima, asistencijama i u igri u kojoj će biti dosta trke, želje i borbe tijekom svih 90 minuta – naglasio je Bačkov.


ZADAR 2 – VODICE 1
ZADAR – Stadion na Stanovima. Sudac: Babić. Pomoćnici: Čačić, Pavičić. Strijelci: 0:1 Fuštin (23’), 1:1 Majić (65’), 2:1 Majić (80’ – 11 m).
ZADAR: Pinčić, Rokov, Jerbić, Bugarija, Iveljić, Begonja, Banović, Majić, Glavan, Blažević, Vukadinović. Još su igrali: Joao Felipe, Bačkov, Zdrilić, Delija, Protić. Trener: Želimir Terkeš.
VODICE: Mihaljević, Perišić, Marić, Sarić, Markota, Barešić, Fuštin, Prpić, Malenica, Alispahić, Petričević. Još su igrali: Sablić, Gulam, Pilipac, Bagavac, Pandža, Strize. Trener: Marko Pinčić.