Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Upis za čipkarice

Autor:

22.09.2008. 22:00
Upis za čipkarice

Foto: Alenka FESTINI



Ako zatreba pronaći ćemo i dodatna sredstva za njezin rad, jer smatramo da je rad ove škole ključan korak u zaštiti čipke grada Paga. Škola paške čipke je od velike važnosti za Pag, jer se u školi mnoge žene nauče šivati čipku, kaže gradonačelnik Bukša
Paška Srednja škola Bartula Kašića objavila je Oglas za upis u program osposobljavanja za zanimanje “čipkarica” za školsku godinu 2008./09. U oglasu stoji da se u idućoj školskoj godini odobrava upis 10 polaznica koje prilikom upisa trebaju priložiti domovnicu, rodni list i svjedodžbu o završnom prethodnom obrazovanju. Upis polaznica obavljat će se u vremenu od 22. do 29. rujna ove godine od 9 – 12 sati u tajništvu škole.
Naime, nakon dvije godine stanke sasvim je izgledno da će škola paške čipke napokon biti otvorena za nove polaznice.
Kako nam je potvrdio gradonačelnik Paga Andreja Bukša, Grad će financirati školu kroz za to već predviđena proračunska sredstva.
– Ako zatreba pronaći ćemo i dodatna sredstva za njezin rad, jer smatramo da je rad ove škole ključan korak u zaštiti čipke grada Paga. Škola paške čipke je od velike važnosti za Pag, jer se u školi mnoge žene nauče šivati čipku, što je najbolji način promocije i očuvanja ove posebne čipke, rekao je gradonačelnik Bukša dodajući kako je zadovoljan što su riješeni problemi vezani uz organiziranje rada Škole paške čipke.
Škola paške čipke kreće od 1. listopada, a kako smo doznali, žene će šivanje čipke podučavati i učiti gospođa Neda Špoler. Po završetku škole, polaznice će dobiti zvanje čipkarice koje se upisuje u radnu knjižicu.