Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sokolarov zamjenik nije više Gambiraža nego Buljat

22.09.2010. 22:00
Sokolarov zamjenik nije više Gambiraža nego Buljat


Marko Buljat novi je zamjenik načelnika PU zadarske. Tamo je zamijenio Ivana Gambiražu koji je najnovijim kadrovskim izmjenama premješten na mjesto načelnika OKC-a. Bore Mršić, dosadašnji načelnik OKC-a premješten je na radno mjesto voditelja smjene OKC-a koje je ostalo upražnjeno odlaskom Ante Kulaša na mjesto prvog čovjeka PP Benkovac
Marko Buljat,  dosadašnji načelnik Odjela  upravnih, inspekcijskih i poslova zaštite i spašavanja u  Policijskoj upravi zadarskoj,  jučer je premješten na radno  mjesto zamjenika načelnika  Uprave. Na tom je mjestu  zamijenio Ivana Gambiražu  koji je najnovijom kadrovskom križaljkom Zlatka Sokolara, načelnika PU zadarske, premješten na radno  mjesto u Operativno-komunikacijski centar policije.  Gambiraža će tamo obnašati  funkciju načelnika, dok je  dosadašnji načelnik tog odjela, Bore Mršić, na osobni  zahtjev premješten na niže  rangirano radno mjesto –  ono voditelja smjene OKC-a,  a koje je ostalo  upražnjeno odlaskom  Ante Kulaša na mjesto  prvog čovjeka Policijske postaje Benkovac. 
Kulaš je u načelničkoj  fotelji tamo zamijenio  Ivicu Burčula koji je  pak, na osobni zahtjev  premješten na radno  mjesto policijskog  službenika za javni red  i javna okupljanja u  Odjelu policije u sjedištu PU zadarske. Posljednjim izmjenama  kadrova u PU zadarskoj ostalo je upražnjeno mjesto načelnika  Odjela upravnih, inspekcijskih i poslova  zaštite i spašavanja koje je do sada obnašao Buljat,  a kako su nam rekli u policiji, i to će mjesto uskoro  biti popunjeno.
U  priopćenju koje je jučer poslijepodne stiglo s  adrese PU zadarske  stoji da su kadrovske promjene “izvršene temeljem utvrđenih kadrovskih  potreba i u skladu sa  zamolbama  određenih djelatnika, odnosno po potrebi službe, a s ciljem daljnjeg unaprjeđenja rada  službe i postizanja  još boljih rezultata”.  A upravo na osobnu  zamolbu, prije svega  mjesec i pol, s mjesta voditelja Odsjeka  kriminaliteta droga  PU zadarske, na  mjesto pomoćnika  Prve policijske postaje u Zadru, premješten je Ante Lučić.  Njega je zamijenio Antonijo  Vulin, dotadašnji djelatnik  Odjela kriminalističke policije.