Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ćorić propušta finale s Argentinom

22.09.2016. 22:00
Ćorić propušta finale s Argentinom


Hrvatska Davis Cup reprezentacija nastupit će bez Borne Ćorića u finalu Davis Cupa protiv Argentine, dok će u prvom kolu iduće sezone igrati kao domaćin protiv Španjolske (od 3. do 5. veljače 2017.). Ćoriću će u utorak u Zagrebu biti operirano desno koljeno, s kojim posljednjih mjeseci ima velikih problema. Pokušalo se konzervativnim putem, pauziranjem, ali upala tetive nije se smirila, čak je i hodanje postalo – problem. Stoga je rješenje operativni zahvat, zbog kojeg je za mladog Zagrepčanina sezona završena. Čeka ga dvomjesečna pauza, ali sve sugerira da će biti spreman za start nove sezone. Još je neizvjesno hoće li za finale izbornik Željko Krajan posegnuti za unutarnjim rezervama ili će kontaktirati Ivu Karlovića.
Uz lošu vijest o izostanku mladog Ćorića s finala, Hrvatska je doznala i suparnika u prvom kolu za 2017. godinu. Iako je imala povlašten status kao drugi nositelj, Hrvatska je dobila vrlo jakog suparnika, koji je od 2000. godine pet puta iz sedam finala osvojio salataru. Pobjedom nad Indijom u gostima (5:0) poslije dvije godine vraćaju se u svjetsku skupinu.
– Ždrijeb nas nije pomazio. Zapeli su mi za oko prije izvlačenja, kao reprezentacija koju bi bilo dobro izbjeći, ali se to nije dogodilo. Idemo na vrlo jaku reprezentaciju koja se, kako se čini, opet okuplja u najjačem sastavu. Izgleda da su odlučili ponovno pokušati napraviti velik rezultat, okupljaju najjače snage u želji da to ostvare – kaže hrvatski izbornik Željko Krajan.
Rafael Nadal, David Ferrer, Feliciano i Marc Lopez igrali su u Indiji. Budući da će se igrati u dvorani, vjerojatno će isti sastav doći u Hrvatsku.
– Pozitivno je što smo domaćini, igranje u dvorani nam više odgovara nego da smo u gostima, na zemlji – dodaje Krajan.
Hrvatska i Španjolska sastale su se 2003. godine u Valenciji na zemlji, završilo je 5:0. Nastupili su Mario Ančić, Ivan Ljubičić i Lovro Zovko (u parovima). Za Španjolce su igrala tri osvajača Roland Garrosa i dvostruki finalist, Ferrero, Moya, Albert Costa i Alex Coretja. Jedini je set (protiv Moye) uhvatio Ljubičić…