Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sunara: Nemamo za čime žaliti, dali smo sve od sebe za pobjedu

23.09.2021. 07:07


U Biogradu na Moru u utorak poslijepodne vladala je prava nogometna groznica. A za to je zaslužan HNK Primorac (B) koji je izborio ulazak u šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa gdje ga je čekao dvoboj sa splitskim Hajdukom na njegovom igralištu Kazimir i Silvestar. Bio je to pravi nogometni praznik u kraljevskom gradu, fešta od baluna na kojoj je bilo prisutno oko 2.500 gledatelja koji su uživali u majstorijama biogradskih nogometaša i onih koji nastupaju za majstora s mora. Čestitke prije svega zaslužuju igrači Primorca (B) koji su pružili fantastičan otpor momčadi iz grada podno Marjana. Naravno, s naglaskom na stručni stožer koji predvodi trener Krešimir Sunara i koji je bio kreator otpora splitskom »bilima«. Velike čestitke zaslužuju i Darko Banić, predsjednik Uprave kluba iz Biograda, ujedno i predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, koji je sa svojim suradnicima besprijekorno organizirao ovaj veliki sportski događaj.


Otpor za »deset«
Biograjci su definitivno odigrali odličnu utakmicu protiv Hajduka, pružili odličan otpor jer treba uzeti u obzir da se ovdje radilo o srazu prvoligaša i trećeligaša. Domaćin je poveo već u 12. minuti nakon što je u kaznenom prostoru srušen Klopp, a Stefan Lazarevski s kreča hladno matirao Kalinića. Imao je Primorac još tri vrlo dobre prigode u prvom poluvremenu, prijetili su Birkić, Marić i Vodopija, ali lopta više nije htjela u gol gostiju. U završnici prvog poluvremena Filip Krovinović je u 41. minuti solo akcijom i fantastičnim udarcem stvari vratio na početak. U nastavku utakmice trener gostiju Jens Gustafsson uvodi najjače snage predvođene Livajom i u 61. minuti preokreće rezultat. Ljubičić je nakon ubačaja Fossatija svladao odličnog Stojanova koji je u nekoliko navrata vratolomijama na golu spašavao svoju momčad. Hajduk je u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više i tu je došla do izražaja razlika u kvaliteti. Ali, bez obzira na to, splitski »bili« više nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina iako su to žarko željeli. A da je akcija Biograjaca u sudačkoj nadoknadi urodila plodom rasplet ovog dvoboja tražio bi se u produžecima. Čestitke Biograjcima koji ovako moraju nastaviti igrati u prvenstvu i vrlo brzo bit će na vrhu Treće HNL jug.


Do kraja u utakmici
– Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi i prolasku u osminu finala Kupa. Ali, čestitam i svojim igračima na odličnoj partiji i otporu koji su pružili Splićanima. Dali smo sve od sebe za pobjedu i vjerujem da se to vidjelo na travnjaku. Praktički smo do zadnje sekunde bili u utakmici i da je bilo malo više prisebnosti i sreće mogli smo i izjednačiti u akciji koju smo složili u sudačkoj nadoknadi. Nemamo za čime žaliti, bila je to prava nogometna fešta u Biogradu na Moru i ponosni smo na naš obol koji smo dali na terenu – kazivao je jučer, nakon što su se slegli dojmovi, trener Primorca (B) Krešimir Sunara.
Biograjci su u prvom dijelu bili čak i bolja momčad ako gledamo vodstvo i prigode koje su stvorili.
– Istina, odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo stvorili tri odlične prigode i zabili taj jedan gol. Smatram da smo odlično parirali nekih 60, 70 minuta, a i sama činjenica da smo imali aktivan rezultat do samog kraja, čini me jako zadovoljnim. Hajduk smo natjerali da na poluvremenu uvede najkvalitetnije igrače predvođene Livajom. Mišljenja sam da je ovo najkvalitetniji Hajduk u posljednjih desetak sezona, a mi smo im odlično parirali. Kasnije je ipak došla do izražaja njihova kvaliteta koja je nepobitna. Sada se moramo ekspresno vratiti našem prvenstvu jer nas već u subotu očekuje gostovanje u Dubrovniku. Ovakve utakmice izazovu veliko psihološko pražnjenje i najviše moramo poraditi na tome – kazao je u kraćem telefonskom razgovoru Krešimir Sunara.




Gustafsson: Najvažnije je proći dalje
Trener Hajduka Jens Gustafsson nakon prolaska u osminu finala Hrvatskog nogometnog Kupa bio je zadovoljan rezultatom, ali nije krio da u pojedinim dijelovima utakmice njegova momčad nije stajala najbolje.
– Atmosfera je bila odlična, prijateljska. Uživao sam. Utakmica je bila nezgodna od početka, kao što je u svakoj kup utakmici. U prvih 20-25 minuta smo bili previše pasivni, ali smo onda počeli igrati bolje. Filip Krovinović je zabio i djelovali smo u tim trenucima dobro. U drugom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, mogli smo zabiti još koji gol, ali najvažnije je proći dalje -.kazao je strateg »bilih« nakon dvoboja.