Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TURBULENTNO RAZDOBLJE Danijel Jusup trener, Branimir Longin ostaje, dio tribina zatvoren za Cibonu

23.10.2019. 11:49


Nije bilo jednoglasno – izjavio je Željko Žilavec o izboru Danijela Jusupa na mjesto novog trenera Košarkaškog kluba Zadar, nakon što je Ante Nazor dobio otkaz. Kako je direktor kluba potvrdio, Nadzorni odbor se sastao u utorak navečer i dugo vijećao. Danijel Jusup je bio jedan od izbora, za kojeg je glasala većina. Nakon toga je Jusup pozvan na sastanak gdje je iznio svoje uvjete, a nakon toga je i službeno izabran. Na istom mjestu, malo ranije, ili malo kasnije donesena je i odluka o Branimiru Longinu. On ostaje na mjestu sportskog direktora.
– Niti to nije bilo jednoglasno.
Naime, nakon loših rezultata "ceh" je platio Nazor. Longin je ipak prošao lišo, barem za sada. Ali jasno je da će o ostatku sezone vjerojatno ovisiti i njegov status. A na pitanje tko je predložio novog trenera, odgovor je bio jasan.
– Sportski direktor Branimir Longin je rekao bih napravio domaći rad i iznio prijedloge za kandidate. Isto je učinio i Nadzorni odbor. I na kraju se odabralo Jusupa.
A tko je smijenio Antu Nazora?
– Nadzorni odbor.
Jeli i to predložio sportski direktor Branimir Longin?
– Ne.
Hoće li se dogoditi promjene u stručnom stožeru?
– Treneru su ruke otvorene.
Do kada traje ugovor s Danijelom Jusupom?
– Do kraja sezone.
I na kraju je spomenuta jedna nelogičnost. Prvi puta nakon imenovanja trenera, što je svakako najvažnija vijest u košarkaškom svijetu, trenera nije bilo na konferenciji za medije. Zašto?
– Smatrali smo da je važnije da damo obavijesti o utakmici nego da odmah dovedemo trenera. Prekosutra ćemo to obaviti.
Na žalost "vijesti" nisu dobre. Stigla je prva kazna od dvije tisuće eura, radi postupaka dijela navijača na kraju dvoboja s Krkom i to radi gađanja mekim predmetima i pljuvanja suca. Na žalost to nije jedina kazna.
– ABA liga je kaznila Zadar zatvaranjem dijela teleskopskih tribina i to onih kod gostujuće ekipe. Dakle, svi koji imaju godišnje ulaznice za ulaz "D" i "C" neće moći sjesti na svoje mjesta, a isto tako neće moći niti sjesti na druge teleskopske tribine. Morat će naći neka druga mjesta u dvorani.
Ima još…
– Bit će pojačana kontrola na ulazima, jer se očekuje veća posjećenost i pozivam sve na strpljenje. Radit će se i kontrola godišnjih iskaznica i to tako da će svaka osoba koja ima godišnju iskaznicu morati, na poziv zaštitara, pokazati osobnu iskaznicu.
Željko Žilavec je apelirao na fer i korektno navijanje.
– Znamo koliko nam je ova utakmica važna, znamo tko dolazi i znamo da je ovo jedini pravi derbi hrvatske košarke. Nama sada treba homogenost među igračima i među navijačima.


 


Siriščević: Jusup je dobar stručnjak i imam pozitivno mišljenje o njemu




Imamo imperativ pobjede, rekao je igrač Zadra Ivan Siriščević, dodavši:
– Nismo ušli u utakmicu kako smo željeli, ali ova momčad sigurno ima potencijal veći nego što se pokazao do sada. Nadam se da ćemo krenuti u pozitivnijem pravcu. Vjerujem da će se već od iduće utakmice stvari promijeniti.
Na jučerašnjoj konferenciji za medije dogodila se zanimljiva situacija. Naime, Siriščević nije znao tko je trener. Iako je to odlučeno večer ranije i klub je već poslao službenu obavijest, koju su mediji već objavili.
– Ne znam tko je novi trener. Tko god bude, mi smo spremni.
Danijel Jusup je novi trener.
– Dobro onda. Ja sam sada došao i nisam imao informaciju
Jeste li surađivali s njim već?
– Jesam. U dva navrata. U Splitu i u Širokom.
Dojmovi?
– Imam pozitivno mišljenje o Danijelu Jusupu. Radi se o dobrom stručnjaku, vrlo dobro smo surađivali do sada i nema razloga da to i dalje ne bude tako.
Ive Ivanov bi se mogao vratiti za idući dvoboj.
– Mislim da hoće. Evo, trenira već s nama, a znamo što znači Ivanov za našu igru.
Osjeća li se pritisak zadarske javnosti i zadarske publike?


– Zadar je specifična sredina i ovdje je uvijek pritisak. Na nama je da ga stavimo sa strane i ne opterećujemo se previše. Naravno, pritisak je ponekad i pozitivan. Ipak smo profesionalci i moramo uvijek davati sve od sebe.


 


 


 


Trofejni treneri Zadra


Danijel Jusup (3): Goodyear liga 2003., Kup Krešimira Ćosića 1998., 2003.
Đorđo Zdrilić (2): Prvenstvo Jugoslavije 1967. i 1968.
Lucijan Valčić (2): Prvenstvo Jugoslavije 1974. i 1975.
Rudolf Jugo (2): Prvenstvo Hrvatske i Kup Krešimira Ćosića 2005.
Enzo Sovitti (1): Prvenstvo Jugoslavije 1965.
Trpimir Lokin (1): Kup Jugoslavije 1970.
Vlado Đurović (1): Prvenstvo Jugoslavije 1986.
Ivica Burić (1): Kup Krešimira Ćosića 2000.
Vlado Vanjak (1): Kup Krešimira Ćosića 2006.
Petar Popović (1): Kup Krešimira Ćosića 2007.
Aleksandar Petrović (1): Prvenstvo Hrvatske 2008.