Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Velika fešta pod jedrima

23.10.2019. 12:19


U subotu 26. listopada održat će se 15. Zadarska Koka, velika fešta pod jedrima kojom će se i ove godine odati počast zadarskoj pomorskoj tradiciji i zadarskim jedriličarskim uspjesima. Tim povodom danas je u prostorijama Jedriličarskog kluba Uskok održana konferencija za novinare koju su vodili članovi organizacijskog odbora Jakov Šokota i sportski direktor Uskoka Robert Sandalić.
Njih su dvojica okupljene predstavnike medija upoznali sa svim pojedinostima događanja koje će zapravo startati dan ranije, u petak 25-og kada su na programu Dani otvorenih vrata – prezentacija sportskih jedrilica ispred kluba.
– U petak su Dani otvorenih vrata kada ćemo izložiti sportske jedrilice a početak regate je u subotu. Zajednički start za sve skupine je u 11 sati, a proglašenje pobjednika i večera za sudionike je ovdje u Uskoka s početkom u 19 sati. Prisutne će zabavljati DJ Domagoj, Song Bustersi i Jakša Jordes na saksofonu. Prijave mogu biti upućene poštom, faxom, elektronskom poštom ili osobno u našem uredu i to do 25. listopada s tim da ih treba potvrditi u uredu regate od 17 do 21 sat ili telefonom na broj 099 2180830 ako se dolazi u subotu ujutro.
U subotu ujutro, pak, neće se zaprimati prijave, a upute za jedrenje bit će dostupne pri registraciji. Pri prijavi treba predočiti plovidbenu dozvolu i verifikaciju kormilara. Jedrilice koje dolaze u Jedriličarski klub Uskok u petak trebaju se javiti na telefon 099 8155000 kako bi im se osigurao odgovarajući vez, informirao je novinare Šokota te dodao kako će se nagraditi prve tri jedrilice u svakoj grupi.
Na konferenciji za novinare se moglo čuti i to kako će, ako u grupi bude manje od četiri jedrilice, nagrade dobiti prva dva mjesta te ako u grupi bude manje od tri jedrilice, nagradit će se samo prvo mjesto.


Kurs
Kurs 1 (Maestral): Gradska riva – oznaka Puntamika – oznaka Punta Bajlo – oznaka Puntamika – oznaka Punta Bajlo -cilj (riva).
Kurs 2 (Jugo): Gradska riva – oznaka Punta Bajlo – oznaka Puntamika – oznaka Punta Bajlo – oznaka Puntamika – cilj (riva).
Kurs 3 (Bura): Gradska riva – oznaka Vitrenjak – otok Ošljak – oznaka riva – Ošljak – cilj (riva).
Kurs za skupinu 10 i 11: Gradska riva – Oznaka Orgulje – Oznaka Foša – Gradska riva