Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani na Stanovima dočekuju Biograjce, Posedarci u Parku mladeži

23.10.2021. 07:41


Pred nama je 11. kolo Treće HNL jug u kojem nas očekuje još jedan županijski derbi u ovom natjecanju, treći ove sezone. Iz prva dva Hrvatski vitez Posedarje izašao je kao pobjednik i to oba puta kao gostujuća momčad. Najprije su u 1. kolu slavili protiv Primorca (B) u Biogradu na Moru s 0:2, da bi u 6. kolu na Stanovima pobijedili Zadar 0:1. Sada je red na Zadru i Primorcu (B) da odigraju međusobni dvoboj i to u Krševanovom gradu. Dok se bude igrao županijski derbi na Stanovima, HV Posedarje će put Splita gdje ga očekuje gostovanje na Parku mladeži. Kao o uvijek i 11. kolo nudi niz zanimljivih i neizvjesnih dvoboja.
Ipak, žiteljima Zadarske županije najinteresantnije će biti pratiti dvoboj na Stanovima. Momčadi Želimira Terkeša nasušno trebaju bodovi i u dvoboju s Biograjcima imat će imperativ pobjede. S druge strane Primorac u ovu utakmicu ulazi nakon domaćeg slavlja nad Uskokom 4:0 i na travnjaku Stanova mogu igrati rasterećeno. Zadar je s druge strane poražen u Dubrovniku rezultatom 2:1. Ako pogledamo ljestvicu doći ćemo do zaključka da su Biograjci favoriti jer u ovaj dvoboj ulaze kao sedmoplasirana momčad Lige koja na svom kontu ima 14 bodova, dok Zadar na 13. mjestu ima 11. Međutim, na Stanovima, unatoč dva ovosezonska poraza, Zadrani ipak imaju ulogu favorita. Bez obzira na poraz od GOŠK-a u posljednjem kolu


Boj na Stanovima
– Šteta, imali smo vodstvo u Dubrovniku, a onda smo praktički iz ničega primili dva gola. I utakmica je otišla na njihovu stranu. Mislim da nam je malo nedostajalo da se s juga Hrvatske vratimo s jednim ili sva tri boda. Nema previše vremena za žaljenje jer slijedi nova utakmica. Moramo se iskupiti za ovaj poraz u Dubrovniku – kazivao je Josip Majić, igrač Zadra koji je nekada nosio i dres Primorca (B).
Prilika za iskupljenje neće biti nimalo lagana jer u goste Zadranima stižu susjedi iz Biograda na Moru.
– Pred nama je novi županijski derbi. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali ako budemo pravi vjerujem da ćemo se iskupiti za ovaj poraz. U Trećoj ligi pobjeđuje se na volju i želju, dok se u Prvoj i Drugoj ligi više teži igri i taktici. Mislim da smo se pomalo priviknuli na to i hvatamo ritam. Danas protiv Biograjaca odlučit će volja i htijenje. Imaju odličnu momčad i dobrog trenera. Tko bude na visini zadatka, taj će osvojiti bodove. Igramo pod imperativom nakon dva poraza kod kuće. Želimo ta tri boda i dat ćemo svoj maksimum i da bi ih osvojili – zaključio je Majić.
Roko Nakić sada nastupa za biogradski Primorac, a nekada je nosio dres momčadi sa Stanova. Biograjci puni samopouzdanja nakon uvjerljive pobjede nad Uskokom stižu u Krševanov grad
– Stvarno smo odigrali dobro protiv Uskoka što se uostalom vidi i na konačnom rezultatu. Bili smo raspoloženi u napadu i izrazito efikasni. Takve se utakmice događaju u kojima praktički »pregaziš« suparnika koji je kvalitetna momčad. Međutim, odmah nakon utakmice pospremili smo ta tri boda na naš konto i okrenuli se ovom dvoboju na Stanovima. Trenirali smo ovaj tjedan odlično i vjerujem da će se to vidjeti na našoj prezentaciji – kazivao je Nakić koji je na našu opasku da na Stanove idu rastereći kazao:
– Ne idemo rasterećeno u Zadar jer mi u svakoj utakmici želimo pobijediti. Kvalitetna smo momčad i mjesto nam je pri vrhu ljestvice. Zato u Zadar putujemo po tri boda. Zadar ima momčad punu kvalitetnih i iskusnih igrača od kojih svatko može riješiti ovaj dvoboj. Mislim da će na kraju presuditi koncentracija i pristup. Iako se gotovo svi poznajemo mislim da će se u ovoj utakmici igrati jako borbeno, kako se u žargonu kaže »ići i na nož«. Ciljamo tri boda, ali najvažnije nam je ne izgubiti – rekao je Nakić.


Po novi niz
Pred HV Posedarjem su dva uzastopna gostovanja, ukupno tri zaredom ako pribrojimo odgođeni dvoboj u Opuzenu koji su Posedarci odradili ove srijede. Unatoč vodstvu, momčad Josipa Butića nije izdržala i na kraju je Neretvanac slavio rezultatom 3:1. Ovo je prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda Posedaraca. Sada ih očekuje još jedno teško gostovanje i to u gradu podno Marjana. Split je trenutačno ćetvrtoplasirana momčad Lige sa 17 bodova, dok Posedarci na 2. mjestu imaju 24, bod manje od vodećeg Jadrana LP. Split je u 10. kolu bio uspješan kod Neretve pobijedivši 0:1, dok je HV Posedarje na svom travnjaku identičnim rezultatom svladalo makarskog Zmaja.
– Još nismo prežalili prekid našeg pobjedničkog niza koji je trajao šest utakmica. Poveli smo protiv Neretvanca, a onda smo primili golove iz prekida što je naš najbolji adut, praktički najjače oružje. Na kraju nam se dogodio i taj nesretni jedanaesterac. Šteta, jer bili smo bolji u prvom poluvremenu, a u nastavku su odlučile sitnice. Mi smo mislili da nikada neće završiti naš pobjednički niz. Sada imamo još veći motiv, idemo na novi rekord od sedam uzastopnih pobjeda – kazivao je Luka Klanac, kapetan momčadi iz Posedarja koji u Parku mladeži očekuje neizvjestan dvoboj pun žustrine.
– Očekujem pravu, mušku utakmicu protiv Splita. Mislim da oni trebaju više razmišljati o nama, jer nam gledaju u leđa na ljestvici Treće HNL jug. Mislim da će odlučiti naša širina. Ne igraju namVedran Smokrović i Karlo Torbarina. Imamo širinu i tko god da uđe sigurno će biti pravi. Smatram da će odlučiti naša volja. Maksimalno smo motivirani, ne želimo ući u loš niz i zato u Parku mladeži idemo po pobjedu – kazao je na kraju Klanac.




TREĆA HNL JUG
11. kolo, danas, 15 sati: Zadar – Primorac (B), Split – Hrvatski vitez Posedarje, Jadran LP – Neretva, Uskok – OSK, Kamen – GOŠK Du., Junak – Zagora, Zmaj (M) – Sloga Sutra (15): Urania – Hrvace, Neretvanac – Vodice.