Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Fotografsko razmišljanje osnovnoškolaca

22.11.2011. 23:00
Fotografsko razmišljanje osnovnoškolaca


Fotografska sekcija učenika Osnovne škole Smiljevac predstavila je danas svoj rad na izložbi “Biserna kolajna” otvorenoj u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.
Na izložbi su okupljeni radovi bivših i sadašnjih učenika škole, a radovi su nastali kao rezultat rada foto sekcije OŠ Smiljevac koja je osnovana prije nešto više od dvije godine na inicijativu učiteljica Marine Kulaš i Anite Vodopivec uz pomoć i suradnju svih renomiranijih zadarskih fotografa.
– Osmišljen je interdisciplinarni projekt u smislu da će se u njega trajno uključivati naši zadarski fotografi i svoje iskustvo i znanje prenositi učenicima koji su iskazali izniman talent u fotografiranju, rekao je ravnatelj škole Bernard Kotlar. Na izložbi su se predstavili učenici Anđela Horvat, Kristina Zurak, Rafaela Košević, Dora Župan, Sara Bačić, Ana Vicković, Nikola Drača, Matea Erstić i Marta Kardum.
Svoj sud o fotografijama dao je i profesionalni zadarski fotograf Sebastian Govorčin koji je radio s učenicima.
– Ono što sam odmah zamijetio, a to je napredak u odnosu na prošlu godinu, kako bi rekli stručnjaci vidi se da se više fotografski razmišlja. Na prvom mjestu stavljena je pažnja prema svjetlu, a to i jest bit svake fotografije – crtanje svjetlom, pohvalio je radove Govorčin, istaknuvši kako će zadarski fotografi, pa i on sam i dalje biti na raspolaganju učenicima te se nada uspješnoj suradnji u budućnosti.
Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić. Uputivši zahvalu svima koji su radili s djecom istaknuo je kako djecu treba staviti na prvo mjesto te kako će Grad Zadar i dalje podržavati ovakve kreatvne sekcije i predstavljanje radova učenika široj javnosti te je otvarajući izložbu putem medija pozvao sve građane Zadra da navrate u HNK Zadar te pogledaju izložbu.