Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Održan trening seminar samoobrane za žene

24.11.2019. 08:00


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasillja nad ženama koji se obilježava 25.studenog, jučer je u dvorani Krav Maga na Višnjiku održan trening seminar samoobrane za sve žene, pod nazivom »Budi dio priče«. Na seminaru su mogle sudjelovati sve žene starije od 15 godina, bez obzira na tjelesnu spremu ili predznanje.
Veliki odaziv žena koje su jučer sudjelovale na trosatnom seminaru koji su držali licencirani instruktori organizacije Krav Maga Hrvatske, potvrdio je kako su žene svjesne da se trebaju znati zaštititi od napadača, bilo da je riječ o običnoj pljuski ili nečem puno opasnijem.
-Ovim seminarom želimo pokazati da postoji način da se prepozna eventualni napadač i kako se može spriječiti napad, poručila je Vlatka Vučić-Marasović iz Krav Maga Zadar, nadodajući kako se na seminru obrađuju tehnike i taktička postupanja specifična za žene, uz naglasak na prevenciju, izbjegavanje, ali i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih situacija.
Seminar samoobrane za žene koji se održava već 5 godina, probudio je veliki interes, tako da zadarski Krav Maga klub uz ovaj, organizira još jedan seminar, povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u rujnu mjesecu. Kako je kazala Vlatka Vučić-Marasović, ovaj jučerašnji seminar bio je samo uvod u tehnike samoobrane, a da bi se nešto više naučilo, potrebno je nastaviti sa treniranjem, kako bi samoobrana postala refleksna i automatska reakcija, neovisna o snazi napadača.
-Kroz godine rada i organizaciju seminara, otvorili smo ovu vrstu tehnike samoobrane i curama, kojih ima sve više, a što nije bio slučaj na početku kada su prevladavali dečki. Nakon seminara dosta njih ostaje kod nas i nastavljaju sa treninzima, tako da smo formirali više grupa i imamo svaki dan treninge, naglasila je Vučić- Marasović.
Nikolina Mojić