Novac predviđen za božićni domjenak ide u humanitarne svrhe

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Košarkaški klub Zadar i ove godine pomaže Udruzi za Down sindrom Zadarske županije
Naši dragi prijatelji iz Udruge biti će nam i gosti na jednoj od domaćih utakmica u novoj 2022. godini, a koristim i ovu priliku kako bih pozvao sve navijače i simpatizere KK Zadar koji su u prilici pomoći, da simboličnom uplatom na žiro račun, pomognu Udruzi - kazao je Žilavec
KK ZADAR
Ove godine neće biti tradicionalnog božićnog domjenka za sve sponzore

Iz Košarkaškog kluba Zadar stigla je obavijest da, s obzirom na epidemiološku sliku i uvjete, ove godine neće biti tradicionalnog božićnog domjenka za sve sponzore, bivše i sadašnje igrače i djelatnike te prijatelje kluba, a novac predviđen za organizaciju božićnog domjenka proslijedit će se Udruzi za Down sindrom Zadarske županije koja je osnovana na proljeće 2004. godine, na inicijativu roditelja djece s Down sindromom te broji 40 djece i 110 članova. Cilj udruge bio je prvenstveno senzibilizacija javnosti za potrebe i mogućnosti osoba s Down sindromom, a s vremenom se to proširilo i na poboljšanje zdravstvene i psihosocijalne skrbi te integraciju djece u redovne, ali i specijalne obrazovne ustanove. Ova udruga maksimalno pokušava integrirati djecu s Down sindromom u društvo te im pomaže da postanu punopravni članovi zajednice, naravno ovisno o njihovim mogućnostima i potencijalima. Povodom ove humanitarne geste Košarkaškog kluba Zadar javno je istupila predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije, gospođa Suzana Periša.

- Ono što nam je zaista jako drago i bitno je to da je Košarkaški klub Zadar prepoznao naš rad i trud, vidio koliko energije ulažemo da bi naša djeca bila punopravni članovi zajednice te jednostavno prepoznao potrebu za senzibilizacijom javnosti. Veoma smo zahvalni i na tom dijelu te naravno na financijskom dijelu, budući da su zaista teška vremena i djeca trebaju puno stvari, od didaktičkih materijala, različitih radionica, terapeutskih rehabilitacijskih postupaka, a nažalost sve je manje donacija i projekata zbog situacije u kojoj se svi skupa nalazimo. Ova akcija bit će nam od izuzetno velike važnosti i značaja u puno različitih segmenata te se još jednom zahvaljujemo Klubu i svim navijačima koji su nam pomagali u prošlosti, ali i koji će nam pomoći u budućnosti - kazala je Periša dok je komentar nastavka suradnje između KK Zadar i Udruge za Down sindrom Zadarske županije ponudio direktor kluba Željko Žilavec.

- Iznimno nam je drago što možemo pomoći Udruzi u ovim teškim vremenima i što nastavljamo našu uspješnu suradnju i s ovom akcijom. Naši dragi prijatelji iz Udruge biti će nam i gosti na jednoj od domaćih utakmica u novoj 2022. godini, o čemu ćemo javnost i sve navijače još obavijestiti. Koristim i ovu priliku te pozivam sve navijače i simpatizere KK Zadar koji su u prilici pomoći, da simboličnom uplatom na žiro račun, pomognu Udruzi za Down sindrom Zadarske županije.

Podaci za uplatu

Udruga za Down sindrom Zadarske županije
Pod bedemom 3, Zadar
HR9723400091110283763

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno