Otvoren novi vrtić u Jasenicama vrijedan preko 11 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Najbolji pokazatelj kako se život vratio u podvelebitsku općinu
Općina provodi brojne demografske mjere, kao što su naknade za novorođenčad, a u nadolazećem razdoblju planiramo i izradu novog prostornog plana s kojim ćemo omogućiti građevinske terene za mlade obitelji koje žele ostati živjeti u svom mjestu, rekao je načelnik Stipe Vulić
Toni PERINIĆ
Vrtić će pohađati 30 djece o kojima će brinuti četiri odgojiteljice

Žitelji općine Jasenice za ovaj Božić dobili su prekrasan poklon u vidu novog dječjeg vrtića »Ljubičica«, vrijednog preko 11 milijuna kuna. Svečanim programom i blagoslovom te presijecanjem vrpce, načelnik općine Jasenice, Stipe Vulić, ravnateljica novoosnovane odgojno – obrazovne institucije, Jelena Han te zamjenik zadarskog župana, Šime Vicković otvorili su novoizgrađeni i opremljeni objekt smješten pokraj općinske uprave u Maslenici, koji će biti prva stepenica u odgojnom procesu jaseničkih mališana, kojih je iz godine u godinu sve više. Vijest o otvorenju posebno je značajna za starije stanovnike općine Jasenice, izmučene tijekom Domovinskog rata i protjerane sa svojih ognjišta, a ovo je najbolji pokazatelj kako se život vratio u ovu podvelebitsku općinu. Načelnik Stipe Vulić smatra kako će ovaj projekt zasigurno pridonijeti napretku i razvitku općine, koja prema posljednjem popisu stanovništva broji oko 1400 stanovnika.
Upućena zahvala i bivšoj, općinskoj vlasti
- Otvorenje vrtića je veliki korak za općinu Jasenice te doprinosi boljitku, razvoju te povećanju životnog standarda. Općina provodi brojne demografske mjere, kao što su naknade za novorođenčad, a u nadolazećem razdoblju planiramo i izradu novog prostornog plana s kojim ćemo omogućiti građevinske terene za mlade obitelji koje žele ostati živjeti u svom mjestu, rekao je načelnik Vulić te uputio zahvalu i svom prethodniku, Martinu Baričeviću za čijeg je mandata i projekt realiziran.

U dvije skupine trideset mališana

- Zahvaljujem se ljudima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, bivšem načelniku Martinu Baričeviću, bivšem pročelniku JUO-a Leonardu Rončeviću te sadašnjoj pročelnici Marijani Šimičević i Roku Baljaku koji su u posljednje vrijeme uložili maksimalne napore i trud da se vrtić otvori. Nailazili smo na razne birokratske prepreke, ali uspjeli smo – vrtić je otvoren na radost svih žitelja, naglasio je Vulić.
Ravnateljica vrtića, Jelena Han navodi kako će od početka siječnja u novi vrtić krenuti trideset djece, koja su dosad, uz općinsku subvenciju, bila zbrinuta u susjednim gradovima i općinama.
- Vrtić ima dvije odvojene skupine, mlađa mješovita i starija mješovita. Trenutačno imamo upisano trideset djece, a na jesen se nadamo otvorenju jaslica, tako da ćemo zapravo dobiti još jednu odgojnu skupinu koja može primiti najviše dvanaest djece. Naš mali kolektiv broji osam djelatnika – četiri odgojateljice, pedagoginju, kuharicu, spremačicu i domara. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način doprinijeli otvorenju vrtića, ističe ravnateljica Han.
Vrtić je izgrađen uz pomoć sredstava Europske unije, mjere 7.4., a udjel financiranja je osamdeset posto EU, a dvadeset posto Republika Hrvatska. Zamjenik zadarskog župana, Šime Vicković naglašava kako u realizaciji ovakvih projekata svim općinama i gradovima na području županije pomaže razvojna agencija Zadra Nova.

Nastavak financiranja

- Drago mi je što smo danas u općini Jasenice, u naselju Maslenica gdje otvaramo još jedan vrtić u našoj županiji. Izgradnja, adaptacija te nadogradnja vrtića će se financirati i kroz nadolazeće programsko razdoblje, unutar europskih fondova. Svi naši načelnici i gradonačelnici su upoznati s tom informacijom te pripremaju potrebnu dokumentaciju. Zadarska županija u svrhu provođenja EU fondova ima razvojnu agenciju Zadra novu koja je na usluzi svim jedinicama lokalne samouprave u pripremi, provedbi i prijavi projekata, kazao je Vicković.
Osim gore navedenih, programu otvorenja nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport zadarske županije Ivan Šimunić, načelnik općine Posedarje Ivica Klanac te predsjednica Općinskog vijeća Jasenice Anamarija Maruna.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno