Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ABA LIGA Perinčić: Moramo igrati kao momčad

24.01.2021. 10:39


Dvorana Leona Štuklja u Novom Mestu sljedeća je postaja zadarskog »križnog« abaligaškog puta. Nažalost, ni ova regionalna sezona na Višnjiku ni po čemu se ne razlikuje od mnogih prethodnih pa su porazi iz kola u kolo postali nešto sasvim normalno kao i grčevita borba za o(p)stanak koja je neminovna i u samoj završnici ovosezonskog izdanja. Momčad s Višnjika na kontu ima tek dvije pobjede, a konkurencija im, osim Cibone koja je na pobjedi više, ne stoji baš skrštenih ruku.


Opet bez Mršića
Jedan od tih direktnih konkurenata trebala je biti i Krka koja ih ugošćuje danas u 17 sati, ali skupili su slovenski »farmaceuti« dosad solidnih pet pobjeda među kojima je najzvučnija ona protiv Partizana dok su tri izborene na gostovanjima kod sastava koji su i preodređeni za najniža mjesta (Borac, Split, Zadar). Stoga se ovaj današnji dvoboj shvaća u oba tabora vrlo ozbiljno jer pobjeda jednima i drugima donosi i »više od dva boda«. Krki je ovo zapravo »meč-lopta« za potvrdu ostanka, a Zadru jedna od zadnjih prilika za hvatanje priključka s gornjim dijelom začelja. Naravno, na Višnjiku se ni pred ovu utakmicu nije moglo bez problema pa se ponovno klupa našla oslabljenom, bez prvog trenera Veljka Mršića, kojem se zdravstveno stanje pogoršalo zbog posljedica koronavirusa te će prema preporukama liječnika morati mirovati sljedeća dva tjedna. Momčad će predvoditi Ivan Perinčić koji pak neće moći računati na Jana Palokaja, zbog ozljede zgloba koju je zaradio protiv Mege Soccerbeta.
– Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, izuzetno fizički teška. Krka igra jako agresivno, čak i na momente prljavo, ali to je stil koji trener Anzulović forsira već neko vrijeme. Moramo biti spremni odgovoriti na tu njihovu agresivnost. Napadački i obrambeno moramo biti na svom maksimumu i moramo igrati kao momčad. Ako ćemo pomagati jedan drugome onda mislim da imamo šanse uzeti dva boda – istaknuo je Perinčić ciljeve kojima će se stremiti u dvoboju s tradicionalno neugodnim protivnikom.


Tradicija na strani Krke
Jer, od 25 dosadašnjih susreta samo osam ih je otišlo na stranu kluba iz grada košarke dok je malo optimističniji podatak da je čak četiri od tih osam pobjeda izboreno u Novom Mestu. A, da bi se stiglo do tog petog uspjeha prvenstveno bi trebalo izbjeći mnoge loše stvari koje su napravljene u prvoj utakmici ove sezone kad su Stipčević i društvo usred Krešinog doma slavili sa 73:70. Ipak, jedna je bitna razlika u odnosu na tu utakmicu što je roster Zadra s vremenom doživio kvalitativni uspon. Trojac igrača – Gilbert, Galloway i Worku zamijenjen je s Onuakuom, Justiceom i Jordanom što donosi i realnu crtu optimizma da se danas može ugrabiti ta već dugo željena treća pobjeda u ABA ligi.
– Krka je tradicionalno težak protivnik, u prvoj utakmici na Višnjiku imali smo šanse koje nismo iskoristili, promašili smo 16 slobodnih bacanja što je bio ključ poraza. Mislim da smo naučili na svojim greškama, idemo odigrati pravu mušku utakmicu i boriti se do kraja – kazao je za kraj Perinčić.