Poticanje socijalne uključenosti kroz sport i zdraviji život

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Domu za starije i nemoćne u Biljanima Donjim dodijeljena sportska oprema
Cilj nam je poticati fizičku aktivnost i zabavu kroz sport, a time smanjiti socijalnu i društvenu isključenost. Dvije skupine na koje smo fokusirani - djeca i starije osobe. Djecu potičemo na više zajedničkog druženja izvan digitalnih okvira, a starije osobe potičemo na više kretanja čime, uz društvenu komponentu, utječemo na njihovo fizičko i mentalno zdravlje, kazala je Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e
U projekt je uloženo jako puno truda, vremena i ljubavi svih sudionika

Društvo sportske rekreacije »Talent« u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA i Hrvačkim klubom Zadar provodi projekt »SuDjeluj- poticanje socijalne inkluzije kroz sport«. Projekt je vrijedan 1.499.900,00 kn, a financirala ga je u potpunosti Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj mu je razviti i unaprijediti socijalnu uslugu i sadržaje na području Grada Benkovca i potaknuti socijalnu uključenost za 70 djece i mladih do 29 godina i 50 osoba starijih od 54 godine.
U sklopu projekta ovih je dana korisnicima Doma za starije i nemoćne Sv. Ivan Pavao II. u Biljanima Donjim dodijeljena sportska oprema.
- Cilj nam je poticati fizičku aktivnost i zabavu kroz sport, a time smanjiti socijalnu i društvenu isključenost. Dvije skupine na koje smo fokusirani - djeca i starije osobe, su iznimno značajne u tom pogledu; djecu potičemo na više zajedničkog druženja izvan digitalnih okvira, a starije osobe potičemo na više kretanja čime, uz društvenu komponentu, utječemo na njihovo fizičko i mentalno zdravlje«, kazala je zamjenica ravnatelja AGRRA-e Ivana Dević. Dodala je kako je sport jedna od aktivnosti koja ne poznaje različitosti i podjele, razbija predrasude i potiče pozitivnost pa se tako aktivnostima koje provode stvaraju i pozitivna okruženja za daljnji razvoj i nakon završetka provedbe projekta.
Marko Klanac, voditelj poslovanja Doma istaknuo je kako su zadovoljni sudjelovanjem na na projektu koji je usmjeren inkluziji starijih osoba u zajednicu.
- Ovdje je naglasak na zdravom starenju koje predstavlja i način življenja i poslovanja naše ustanove. Naši stari kažu, koliko truda uložiš, toliko ćeš i dobiti, a u ovaj projekt je uloženo jako puno truda, vremena i ljubavi svih sudionika. Zbog svoje uspješnosti projekt je postavio temelje za neke nove planove i ciljeve usmjerene na zdrav život osoba treće dobi, rekao je Klanac.
Projekt se provodi do travnja ove godine, a do sada je uspješno provedeno pet kampanja socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna opremu i rekviziti, opremljeno kompletno vanjsko vježbalište. Konstantno se provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju. Projektni tim SuDjeluj čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima), Matej Mikulić (voditelj projekta).

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)