Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pao s visine od pet metara i zadobio višestruke prijelome

Autor: Suzana Bandić

23.02.2009. 23:00
Pao s visine od pet metara i zadobio višestruke prijelome

Foto: Ivan JAMIČIĆ



– Mladić je u ponedjeljak primljen na Odjel kirurgije gdje su mu konstatirani višestruki prijelomi i brojne ozljede. Podvrgnut je hitnom operativnom zahvatu i nalazi se izvan životne opasnosti – Zvonimir Vrančić
Josip Baraba, 29-godišnji zaposlenik Sirovine d.o.o. zadobio je teške ozljede pri padu s visine od pet metara.
Nesreća se dogodila u krugu bivše tvornice “Polikem” u Gaženici u ponedjeljak ujutro oko 9.30 sati gdje je nesretni radnik obavljao poslove rezanja metalne konstrukcije hangara bivše tvornice.
Mladić je zadobio teške tjelesne ozljede zbog kojih je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć te je potom hospitaliziran na Odjelu za intenzivnu njegu (JIL).
Kako doznajemo od dr. Zvonimira Vrančića, ravnatelja zadarske Opće bolnice, mladićevo stanje je stabilno i trenutačno se nalazi izvan životne opasnosti.
– Mladić je u ponedjeljak primljen na Odjel kirurgije gdje su mu konstatirani višestruki prijelomi i brojne ozljede. Liječnici su ga odmah podvrgli operativnom zahvatu za koji je procijenjeno da ga je potrebno obaviti. Noć je proveo na Odjelu inztezivne njege. No, tijekom dana će biti premješten na Odjel kirurgije, s obzirom da mu je stanje stabilno i da je procijenjeno da mu je potreban još jedan operativni zahvat – rekao je Vrančić te dodao da je unatoč teškim ozljedama pacijent izvan životne opasnosti.
Kako je do same nezgode došlo i je li nesretni radnik imao potrebnu zaštitu do zatvaranja novina nismo uspjeli doznati, s obzirom da je Zoran Mikecin, direktor Sirovine d.o.o. izbjegao naš poziv poručivši nam preko tajnice da je na putu za Benkovac gdje ima zakazan poslovni sastanak.