Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za stoti rođendan ispeći ću vola i počastiti cili grad

24.02.2019. 17:41
Za stoti rođendan ispeći ću vola i počastiti cili grad


U nazočnosti brojnih članova obitelji i prijatelja, legendarni Foto Vjeko, odnosno naš poznati sugrađanin Vjekoslav Surać, proslavio je danas u hotelu Kolovare svoj 90. rođendan.
Bilo je tu šarolikog svita, od naših političkih, gospodarskih, kulturnih, zdravstvenih i drugih uglednika do njegovih prijatelja iz mladosti – jedan cijeli presjek gradskoga pučanstva, baš onako kakav je i sam šjor Vjeko – tako neobično običan čovik, jednostavan, svima pristupačan, a opet poseban, ekskluzivan i značajan Zadranin.
Naravno, u čast slavljenika kojemu bi svatko živ zavidio na lakoći kojom nosi svojih devet desetljeća na leđima (a zna se da ga život nije baš uvijek mazio), pivalo se, ćakulalo i družilo uz obilje dobroga vina i svakojake spize.
Simpatični i dobro raspoloženi šjor Vjeko zahvalio je svima što su došli, napomenuvši „bilo bi vas i više da je bilo više mista“, a iskoristio je prigodu da sve nazočne pozove i na svoj stoti rođendan kada će, kako je obećao, pozvati daleko više ljudi, zapravo sve koji žele doći, i to tako da će se peći vol i za svakoga će biti ponešto.
Goste je posebno ganuo Vjekin praunuk koji je prije objeda izmolio Očenaš i svima zaželio dobar tek.
A mi našem šjor Vjeki želimo još puno godina života, zdravlja i – dobrih fotografija. A držimo ga za riječ i za obećanog vola.